BACA TEMİZLİĞİNDE İHMAL VE TEDBİRSİZLİK

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:06   Okunma Sayısı: 5924
Sinop Belediyesi yaptığı açıklama ile, son zamanlarda sık rastlanılan baca yangınlarını önlemek amacıyla vatandaşları bilgilendirdi.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından verilen bilgide, Ocak ayı ihbar ve müdahale takip formunda gelen 19 yangın ihbarının 8 tanesinin baca yangını ihbarı şeklinde olduğu açıklandı.

Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek, ilk sırada yer alan baca yangınlarının önüne geçebilmek için soba ve kalorifer bacalarının mutlaka temizlenmesi gerektiğini, tıkanık ve temiz olmayan bacaların büyük tehlike yarattığını belirtti. Özbek, temizlenmeyen bacalarda bulunan kurumların aşırı ısınmada ve en ufak kıvılcımda tutuşarak yangına sebep olabildiğini, bunun yanında çekmeme gibi sorunları meydana getirerek zehirlenmelere neden olduğunu kaydetti. Bacaların küllük kısımlarında kullanılan plastik küllüklerin de oldukça tehlike arz ettiğinin altını çizen Özbek, küllük bacaların küllük kısımlarında özel galvenizli sac kapakların kullanılması gerektiğini söyleyerek; “Oldukça çabuk eriyen plastik küllük kapaklarından meydana gelen yangınlar maddi hasarların yanında can kayıplarına da yol açmaktadır” şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

Yorum Yap

Yapılan Yorumlar

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI