SİNOP’TA EYLÜL AYINDA 272 KONUT SATILDI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:16   Okunma Sayısı: 13256
Türkiye genelinde Eylül ayında 113 bin 402 konut satışı gerçekleştirildi. Sinop genelinde ise konut satışları 272 adet olarak açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre Sinop’ta Eylül ayında 272 konut satıldı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre  yüzde 22,7 oranında azaldığı görüldü. Eylül ayında Sinop, konut satış sayısı bakımından 65. il oldu. Sinop merkez ilçesinde Eylül ayında 79 adet konut satıldı. Sinop merkez ilçesinde satılan konut sayısının Sinop genelindeki payı yüzde 29,0 oldu.        

Sinop’ta ipotekli konut satışları 48 adet olarak gerçekleşirken diğer satış türleri sonucu 224 konut el değiştirdi

Eylül ayında Sinop genelinde ipotekli konut satışları 48 adet olarak açıklandı. İpotekli olarak satılan konut sayısının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,4 azaldığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 17,6 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 20 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 28 tanesinin de ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında azalarak 224 adet oldu. Eylül ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 82,4 olarak hesaplandı.

Sinop’ta 95 konut ilk defa satılırken ikinci el konut satışında 177 konut el değiştirdi

Sinop genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 227,6 oranında artarak 95 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 34,9 olarak açıklandı.

Sinop genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,2 azalarak 177 adet oldu. Sinop’taki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 65,1 oldu. (Haber: Aydın YILM AZ)

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI