İHALE İLANI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:30   Okunma Sayısı: 10038
T.C. SİNOP İCRA DAİRESİ

2019/124 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

Taşınmazın: Tapu Kaydı;Sinop Merkez İlçe Bostancılı Mahallesi Köyiçi Mevkii 186 Ada 48 Parsel yüzölçümü 3.518,22 m² zemin tipi “Kat İrtifakı” ana taşınmaz niteliği “Arsa” olan taşınmazın “3/19 Arsa Paylı A Blok Zemin Katta 2 No.lu” bağımsız bölüm niteliği “Mesken” kayıt durumu “Aktif” olan taşınmaz “Tam” hissedir.

             Binada ilave yapılan katlar ve bölümler için yapı barışı için müracaat edildiği öğrenildiği bilirkişi raporunda belirtilmiştir.

             Konumu Özellikleri Ve Çevresi;Şehir merkezi dışında çok yeni mahalle olan Bostancılı Köyünde bulunan bina, şehir merkezinde Hükümet Meydanına 3,5-4 km. havaalanı, hastane, otobüs garı Sinop Üniversitesine 2,5 km. mesafededir.

             Gayrımenkulün Tanımı;Adres, Bostancılı Kopus Mahalle No1 A Blok D:2 Sinop'tur. Şehir çıkışı takribi 1,5 km. mesafede Bostancılı Köyündeki Sinop Özel Eğitim Merkezinin karşısında bulunan bina, Sinop-Samsun şehirlerarası karayolu kenarında 50-60 mt. mesafededir. Çevresi duvar ve tel örgü ile çevrili binaların bulunduğu sitenin giriş kapısında Mavi Köşk yazmaktadır. Büyük bir bahçe içinde bulunan binalar iki ayrı blok halindedir. Bahçeye girişte ön kısmındaki 3 katlı bina A Blok, arkadaki 2 katlı kısım ise B Bloktur.A Bloğun önünde birinci katta kenarları panjurla kaplı balkon bulunmakta ve balkonun üstü üst kattaki dairenin terası olarak kullanılmaktadır. İki ayrı camlı demir bina giriş kapısının bulunduğu kısmın çevresi, üzeri mermer denizlik kaplı 90 cm. yüksekliğinde duvardır. Tabanı döşeme malzemesi ile kaplanmış ve karşılıklı iki kenarda yuvarlak kolonlar bulunan kısım binanın ön tarafında giriş kısmındadır.Binanın dış görünüşünün projesine uygun olduğu ve kullanılmakta olan daire görülmüştür. Zemin kattaki 2 no.lu mesken, giriş kısmında sağ taraftaki kapıdan düz ayak girilen dairedir. 1 salon, 1 yatak odası ve tuvalet banyo bir arada olan ve içi yapıldığı günün standartlarında olan dairenin girişi beyaz mermer, koridor ve odalarda ve mutfakta değiştirilmiş olan döşemeler laminat kaplı, banyo ve tuvalette tabanların tamamı seramik kaplı olmasına rağmen, duvarlarda yarıya kadardır. Arka cepheye bakan mutfakta tezgah, camın önünde ve yapıldığı günkü gibi kullanılmaktadır.Doğalgaz bağlantısı olmayan merkezi sistem kaloriferli, çatısı mevcut binanın dış cephesi adını veren maviyle boyalı balkon kenar korkulukları krom, merdiven korkulukları ise ahşap trabzanlı ferforje demirdir. İç kısmı göstermeyecek kadar yüksek yapılmış bahçe duvarlarının üzeri kafes tel kaplıdır. Bahçenin içinde binalara kadar devam eden yol bahçeyi kısmen ikiye bölmüştür. Binaların arka kısımda bulunduğu bahçenin sol tarafında pergole ve barbekü, sağ tarafında köpek barınakları ile içinde çeşitli meyve ve süs ağaçları bulunmaktadır.

İmar Durumu             : Belediye sınırları içinde kalmakta olup; “Ayrık Nizam 2 Kat” inşaata tahsisli olup, “TAKS:0,25 KAKS:0,50” ve Önlemli Alan 2.3'de bulunmaktadır." denmektedir. Yani imar adası bazında heyelan için, parsel bazında ise geoteknik raporlama yapılarak inşaat izni verilebileceği belirtilmektedir.vasfı “Arsa” olup her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.Ruhsata göre bina yol seviyesi üstünde 2 katlıdır. Belediyede görülen tasdikli projesinde, birbirine bağlı bitişik iki ayrı bloktan oluşan binalardan, bahçeye girişin karşısında öndeki A Blok, arka taraftaki ise B Bloktur. Üç katlı A Bloğun giriş kapısı ön cephede balkonun altındadır.

Binanı ön kısmında balkonun altında bulunan iki ayrı girişten sol taraftaki A1 sağ taraftaki ise A2 no.lu dairedir. İç kısımdaki ikinci bir kapıdan geçilen koridorun üzerinde sağ tarafında köşede salon ve yanında yatak odası, sola dönene koridorun üzerinde arka bahçeye bakan tuvalet banyo ile hemen yanında dipte mutfak bulunmaktadır. Yine aynı projede salon (20,92 m²) yatak odası (22,89 m²) mutfak (9,30 m²) banyo (4,50 m²) antre (6,16+5,04 m²) tuvalet lavabo (2,90 m²) olmak üzere dairenin net kullanım alanı 71,71 m² olup, değerlemeye esas inşaat alanı 85,00 m² alınmıştır. Kullanım amacı “mesken” olan bağımsız bölümün inşaat ruhsatı ve iskandaki alanı değil, projesinde hesaplanan kullanım alanı 85,00 m² üzerinden değerleme yapılmıştır. Betonarme binanın inşaat ruhsatına göre yaşı 32 ve yapı sınıfı 3A’dır.

Kıymeti                        : 160.000,00 TL       KDV Oranı    : %1

Kaydındaki Şerhler    : Tapu kaydındabulunduğu şekildeolup, Taşınmaz Şerh/Beyan/İrtifak bilgileri (aktif) bölümünde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 11.10.20117 tarih ve 5391 sayılı beyanında "7269 S.K.nun 2. mad. göre afete maruz bölge kapsamında kalmakta olup, yapı ve ikamete yasaklıdır." olduğu belirtilmektedir.

1. Satış Günü              : 06/05/2020 günü 11:20 - 11:25 arası

2. Satış Günü              : 05/06/2020 günü 11:20 - 11:25 arası

Satış Yeri                     : Meydankapı Mahallesi İskele Caddesi No:4 İç Kapı No; 6- Giriş Sağdan 2. Oda İcra Müdürlüğü Mezat Salonu Merkez Sinop

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             Satış şartları : 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

             2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

             3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

             4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

             5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

             6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/124 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.05/03/2020

 

 

 

SATIS ILANININ TEBLIGI (IIK. 127. Md.) ;İş bu satış ilanı tebliğ yapılamayan tüm takyidat ilgililerine tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen teblig olunur.

T.C.

SİNOP

İCRA DAİRESİ

2019/124 TLMT.

 

                                                                                     05/03/2020

DÜZELTME İLANI

 

             Dosyamızdan düzenlenen taşınmaz satış ilanında taşınmazın KDV oranı sehven %1 olarak belirtilmiş ise de; Ankara 24. icraMüdürlüğü’nün 2019/4465 esas sayılı satış talimatında satış ilanına kredinin konut kredisinden kaynaklandığının dolayısıyla taşınmazınsatışlarında alıcılarında KDV’den muaf olduğu bilgisinin yazılması istenmiş olduğundan Satış KDV’den muaf olup alıcılarında KDV den muaf olduğu ilanen tebliğ olunur.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI