27. Gezici Festival Sinop’ta

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:34   Okunma Sayısı: 7804
27'nci Gezici Festival Ankara’nın ardından 9-11 Aralık’ta Sinop'ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu'da sinemaseverlerle buluşacak.

Ankara Sinema Derneği'nin düzenlediği Gezici Festival, 27’nci yılında seyircilerle buluşmaya devam ediyor. Geride kalan yıllarda Türkiye’nin birçok farklı kentine konuk olan festival 2-8 Aralık tarihleri arasında Ankara'da, 9-11 Aralık'ta Sinop'ta ve 12-14 Aralık'ta ise Kastamonu'da sinemaseverle buluşuyor.

Gezici Festival’in Türkiye 2022 programı kapsamında; Belmin Söylemez’in ikinci uzun metraj filmi "Ayna Ayna", Ümran Safter’in ilk uzun metraj filmi "Kabahat", Selcen Ergun’un Toronto Film Festivali’nde dünya ilk gösterimini yapan filmi "Kar ve Ayı", Özcan Alper’in yeni filmi "Karanlık Gece", Emin Alper’in Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış bölümünde dünya ilk gösterimini yapan filmi "Kurak Günler", Çiğdem Sezgin’in kimseye hesap vermeden yaşamak isteyen bir kadını merkezine koyduğu filmi "Suna" izleyicilerle buluşacak. Festivalin Dünya Sineması bölümünde ise Berlin, Cannes, San Sebastian, Tribeca gibi festivallerde ödüller almış, Güney Kore’den Polonya’ya, İspanya’dan Urugay’a, Şili’den Bolivya’ya farklı ülkelerden filmler izleyici ile buluşacak.

Festivalin Sinop gösterimleri 9-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi’nin ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI