Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:49   Okunma Sayısı: 8182
Boyabat'ta tarihi Beyazıt (Büyük) Cami restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
İlçemiz merkezinde bulunan ve tarihi dokusu ile ilçenin simgelerinden olan tarihi Beyazıt Cami restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapatılmıştı.
Tarihi çarşıda uzun süren tadilat çalışmaları sonrasında çevre düzenleme çalışmalarına gidildi.
Boyabat Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından alanda bulunan parkeler sökülerek yenileme çalışması başlatıldı.
Başkan Çakıcı basına yaptığı açıklamada,"Tarihi dokuya uygun, aynı zamanda Boyabat'ın önemli değerlerinden biri olan Beyazıt Camii'nin yapılacak çevre düzenleme çalışmaları sonrasında ibadete açılacağını" belirtti.
Restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Beyazıt Camii'nin çok güzel bir görünüm kazandığını ifade eden Başkan Çakıcı, "Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında caminin tarihi ve mistik  dokusuyla uyumlu oturma ve dinlenme alanları, yer altı WC si, ağaçlık ve mevsimlik çiçekleri barındıran çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte insanlarımızın vakit geçireceği güzel bir alan da bu yapıya dahil olacak.” ifadelerine yer verdi.
Boyabat Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Belediyemiz Çevre Temizlik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından başlatılan çevre düzenleme çalışmalarımız en kısa zamanda bitirilecektir. İlçemize hayırlı olsun" denildi.
 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI