DOĞAL YAŞAMA TEL ÖRGÜ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:52   Okunma Sayısı: 8001
Sinop’un Bektaşağa Köyündeki ormanlık alana çekilen tel örgü, köylüleri ve hayvan severleri ayağa kaldırdı. Hayvanların geçiş güzergâhına çekilen tel örgüden geçemeyen bir karaca da bölgedeki köpekler tarafından parçalandı.

Sinop’un Bektaşağa Köyü ormanlık alandaki doğal yaşama müdahale tepkilere yol açtı. Bölgedeki tesisin ve göletin etrafına tel örgü çekilmesine tepki gösteren köylüler, yetkililerden bu uygulamaya son verme çağrısında bulundular. Köpeklerden kaçan bir karacanın tel örgüleri aşamadığını ve köpekler tarafından parçalandığını ifade eden köylüler, doğanın dengesini bozan bu müdahaleye karşı olduklarını belirttiler.

BÖLGEYE ULAŞIM ENGELLENMEYE ÇALIŞILMAKTADIR

Bölgede katliam yapıldığı savunan köylüler, yaptıkları açıklamada, “Köyümüz sınırları içinde tüm köy halkının kullanımım için oluşturulmuş gölet, Köy Hizmetleri tarafından yapılmış Bektaşağa Köyü sulama kooperatifine devredilmiştir. Köyün tarımsal sulaması için kullanılan, aynı zamanda bu bölgedeki yaban hayvanlarının da su ihtiyacını sağlayan bir havzadır. Son birkaç yıldır da bu bölgede daha çok ağaç kesimi yapılarak daha geniş alanda tesisler yapılmaktadır. Tesislerin ve göletin etrafına da çift çekilerek bölgeye ulaşım engellenmeye çalışılmaktadır. Doğanın yapısına yapılan bu müdahale ormanlık alanda yaşayan yaban hayvanlarının da yaşam düzenine engel olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde doğal yaşam alanlarına çekilen çitten geçemeyen Karaca maalesef bölgedeki köpeklerce parçalanmıştır. Yine son yıllarda yaşam alanlarına müdahale edilen kurtlar, köyün içine kadar girerek ahırlardaki hayvanlara saldırmış, hayvanları parçalayarak öldürmüştür.

“HER ŞEY NORMALDİR” YANITINI ALDILAR

Tüm bu yaşananlarla ilgili Sinop Orman İşletmesi’ne, T.B.M.M Dilekçe Komisyona, Sinop Valiliği’ne yaptığımız başvurular da karşılıksız kalmıştır.  Aldığımız cevaplar “Bölge mesire alanı ilan edilmiştir,  her şey normaldir”  şeklindedir.

Sonuç olarak köyümüz sınırlarındaki gölet ve çevresindeki ormanlık alanda köylünün rızası olmadan yapılaşmaya gidilmiş, bölge büyük bir katliamla talan edilmiştir. Doğamıza sahip  çıkıyor ve yaşananları tüm kamuoyuna paylaşmak istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.

 

 

 

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI