HASTANE İNŞAATINA 'TARİH' MOLASI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:53   Okunma Sayısı: 5415
Sağlık Kompleksi yapılması için eski Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda başlatılan çalışmalar sırasında tarihi yapılara rastlandı. İki ayrı noktada çıkan tarihi kalıntılar nedeniyle alanda sürdürülen çalışmalar durduruldu.

Sinop’ta eski Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana Sağlık Kompleksi yapılması için 18 Eylül’de temel kazısına başlandı. Yaklaşık 1 aydır Kültür Müdürlüğü’nün gözetiminde devam eden temel kazma işlemlerine tarihi kalıntılar dur dedi. İki ayrı noktada çıkan ve su kanalı olduğu tahmin edilen tarihi kalıntıların inşaatın geleceğini hangi noktada etkileyeceği ise merak konusu. Konu ile ilgili yetkililer konulan yasak nedeniyle bilgi vermekten kaçındı.

AKIBETİ KURUL KARARINA BAĞLI

Anıtlar Yüksek Kurulu’na resmi olarak yapılan bildirimin ardından kanalın ve inşaatın akıbeti kurulun vereceği karara bağlı. Anıtlar Yüksek Kurulu uzmanlarının alanda yapacağı incelemenin ardından yapının tarihi olup olmadığı, kaç yıllık olduğu ve ne amaçla yapıldığı ortaya çıkmış olacak. Yapılan incelemenin sonucunda hazırlanacak rapor kanalın ve inşaatın seyrini belirleyeceği öğrenildi.

TAM ANLAMIYLA BİR SAĞLIK KOMPLEKSİ OLACAK

5 katlı sağlı sollu iki blok ile 8 katlı ortada tek blok olmak üzere toplamda 3 bloktan oluşacak olan Sağlık Kompleksi projesi tamamlandıktan sonra içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ait İdari Ofisler ile Merkez Toplum Sağlığı Merkezi (Verem Savaş Dispanseri gibi yeni yapılanmada TSM’ye bağlı birimler), 20 Ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliğine bağlı Semt Polikliniği, Halk Sağlığı Laboratuarı gibi Sağlık hizmeti sunum alanları ile 4 Katlı Kapalı Otopark yer alacak.

Konuyla ilgili yetkililerden açıklama yapılmadı.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI