'BU GÖRÜNTÜYÜ UNUTMAYACAĞIZ'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:54   Okunma Sayısı: 4131
AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, son günlerde gündem olan çöp konusunun farklı alanlara çekilerek üzerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, “Baki bey denize çöp döken belediye başkanı olarak Sinop’ta tarihe geçecek. Bu görüntüyü hiç kimse unutmayacak” dedi.

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Sinop Belediyesi tarafından denize çöp döküldüğü iddialarına ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. Bu yönde haberlerin basında yer alması üzerine konuyla ilgili bazı açıklamaları olduğunu anımsatan Çöpçü, açıklamaların ardından Belediye Başkanı Baki Ergül'ün kendisine yönelik "Sen kimsin, haddini bil" gibi olumsuz örnek teşkil eden söylemlerde bulunduğunu iddia etti.

Konuya ilişkin Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün 53 dakikalık bir basın açıklaması yaptığını hatırlatan Çöpcü, “53 dakika açıklama yaptı ama bu çöp dökme olayına 2 dakika değinmedi. Şahsıma sataşarak Sinop Belediyesi’nin denize çöp dökme olayını kapatmaya çalıştı. 53 dakikalık basın toplantısı yapacaksınız, denize çöp dökeceksiniz ve yakalanacaksınız, 53 dakikalık açıklamada bu olayı 2 dakika ile geçiştireceksiniz. Kusura bakmayın buna müsaade etmeyiz. Biz sayın belediye başkanımıza şu soruyu sormak istiyoruz. Denize çöp döktünüz mü?,  dökmediniz mi? Sadece bu sorunun cevabını istiyoruz. Biz gördüklerimize mi inanalım, anlattıklarına mı inanalım?. 53 dakikada hiçbir şeyi anlatamadı. Biz bu olayın takipçisiyiz” diye konuştu.

“Haddimi de bilirim, yeri geldiğinde de hakkımı da savunurum” diyen Çöpcü, “Biz kıspet giydik arkadaşlar. Baki bey kıspet giydi mi bilmiyorum. Ben çok kıspet giydim. Meydanlarda çok güreştim. Karakucak, yağlı güreş, minder güreşleri yaptım. Ama Baki bey kıspet giydi mi bilmiyorum. Kıspet nasıl giyiliyor biliyor mu?, onu da bilmiyorum. Biz kıspetimizi giydik, güreşimizi yaptık, kıspetimizi de duvara astık. Kıspetin duvara asıldığının ne anlama geldiğini öğrenir isterse” şeklinde konuştu.

Çöpçü, hükümet olarak Sinop Belediyesinin kentte yaptığı ve kendilerinden destek istediği tüm projelere gerekli katkıyı sunduklarını belirterek, bundan sonra da destek vermeye hazır olduklarını anlattı.

"Eğer belediye başkanı 'Bu çöp işini çözemiyorum, kanalizasyon işini çözemiyorum, yolları yapamıyorum' diyorsa ve destek istiyorsa hazırız." diyen Çöpçü, "Ancak vizyon, misyon gibi gereksiz tartışmalarla sorunların üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Evet yine söylüyorum, Sakarya Caddesi üzerinde yapılan projeyi gördük. Burayı beğenmedim. Bir vizyonsuzluk söz konusu. Vizyonunun olmadığını söyledim, misyonu da yokmuş. Biz anlamını bilmediğimiz kelimeler, cümleler de kullanmıyoruz. Biz vizyonu da tartışırız misyonu da tartışırız. İktidarın vermiş olduğu destekleri de tartışırız. Sinop’a ne yapılması gerekiyor, Sinop neyi hakkediyor onları da tartışırız” açıklamasında bulundu.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün Sinop’ta denize çöp döken belediye başkanı olarak hatırlanacağını ifade eden  Çöpcü, “Dünya’ya rezil olduk dedik. Evet dünyaya rezil olduk. Hala 2018’in Türkiye’sinde Sinop’ta çöp sorunuyla boğuşuyoruz, denize akan lağımla boğuşuyoruz. Ada mahallesinden Gelincik’ten Korucuk’daki yollardan, Bostanlı’nın yollarından bahsetmiyoruz. Buralara girmek istemiyoruz. Çünkü cevap veremeyecekler. 2-3 gün cevap vermek için uğraşacaklar. Üzüldüm gerçekten. Üzüldüm ve utandım. Ama Baki beyin adına üzülerek şunu söyleyeyim. Baki bey Sinop’ta tarihe şöyle geçecek. Denize çöp döken Belediye başkanı. Bu görüntüyü hiç kimse unutmayacak” dedi.

Konunun basına yansımasının ardından kimseye mail yoluyla açıklama gönderilmediğini belirten Çöpcü, “Bizi arayan arkadaşlar A Haber’de böyle bir haber var,  neyin nesidir diye sordular. Biz de açıklamada bulunduk. Söylediklerinizi yazıya dökebilir miyiz dediler, müsaade ettik. Ama bir basın mensubu arkadaşımız mailime il başkanlığından bir metin geldi dediyse, buyursunlar böyle bir metin geldi desinler. Kimseye öyle bir mail gönderilmedi” şeklinde konuştu.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI