O HEP 19 YAŞINDA KALACAK

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:21   Okunma Sayısı: 3045
Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından, İstanbul’da yaşanan bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden Sinoplu Üniversite öğrencisi Berkay Akbaş anısına “1. Geleneksel Sokak Basketbol Turnuvası” düzenlendi.

Geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısı sonucu, henüz 19 yaşında aramızdan ayrılan, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş anısına, ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) öncülüğünde “1. M. Berkay Akbaş sokak basketbolu turnuvası” düzenlendi. Berkay Akbaş’ın doğum günü olan 16 Temmuz tarihinde başlayan ve 3 gün süren bu anlamlı turnuvaya ilimizden ve il dışından katılan kadınlar ve erkekler kategorilerindeki toplam 19 takım, Berkay Akbaş’ın anısına mücadele etti.

Aşıklar Caddesi Barış Manço Parkı’nda bulunan amfide düzenlenen turnuvaya ilgi yoğundu.

Özellikle final karşılaşmaları büyük çekişmeye sahne oldu.  Kızlar grubundan Sinop Yıldızları ve Samsun Canik Belediyesi finalde karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı finalde ipi göğüsleyen taraf Sinop Yıldızlar oldu.

Erkekler grubundan ise Sinop Yıldızlar ve Grup Çiçek mücadele etti. Rakibine üstünlük sağlayan Sinop Yıldızlar erkekler grubunda şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Şampiyon olan gruplara plaket ve madalyalarını verildi. Basketbol turnuvasını Sinop Vali Yardımcısı Savaş Ünlü, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Berkay Akbaş'ın babası Salim ve annesi Zeynep Akbaş da izledi.

Vali Yardımcısı Savaş Ünlü, ödül töreninde yaptığı konuşmada "Böyle güzel bir organizasyonla çok genç yaşta hain terör saldırısında şehit verdiğimiz bu genç kardeşimizi andığınız için herkesi tebrik ediyorum. Verdiğimiz şehitleri hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman onları içimizde yaşatacağız. Her hainliğe, her tür saldırıya, her bir darbe girişimine, bölücü teröre karşı Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diye konuştu.

Baba Salim Akbaş ise, "Oğlum hain bir terör saldırısına kurban gitti. Onun  anısına düzenlenen  bu turnuva için teşekkür ederim. Berkay Akbaş hep yaşayacak, o hep 19 yaşında kalacak" dedi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI