PROJE TARTIŞILMAYA DEVAM EDİYOR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:04   Okunma Sayısı: 6813
Wehdorn, "Bu bir Dünya projesi"

Türkiye ile AB Arası Koruma ve Diyalog Projesi'nin ekip lideri Wehdorn Prof. Dr. Manfred Wehdorn, alan projesi eleştirilerine Sinop Pusulası aracılığı ile açıklık getirerek, "Ben Sinop'ta çıkan gazeteleri okumadım. Bana söylenen proje olumlu sonuç getirmedi şeklindeydi. Ben de bunun aksini söylüyorum, projemiz dünya çapında bir projedir" dedi.

Önceki gün Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde başlayan, IPA bütçe kalemli yüzde 90 AB ve yüzde 10 bakanlık katkılı Ortak Kültürel Miras: Korunması ve Türkiye-AB Arasında Sivil Toplum Diyalogu konferansının açılışında Belediye Başkanı Baki Ergül ile Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın konuşmalarından çıkan olumsuz düşünceleri kabul etmediğini söyleyen Türkiye ile AB Arası Koruma ve Diyalog Projesi'nin ekip lideri Wehdorn Prof. Dr. Manfred Wehdorn, gazetemiz köşe Yazarı Şevki Yıldırım'a açıklamalarda bulundu.

Projeyi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Başkanı Irina Bokova ile paylaştığını söyleyen Wehdorn, "Sayın Irina Bokova, 'Kültüre yapılabilecek yatırım ancak bu kadar güzel olabilir diye teşvik etmiştir. Bizim bu tanıttığımız proje gerçekten dünya çapında projedir. Altını çizerek söylüyorum. Biz bu projeyi hazırlarken her zaman kamuoyu ile iletişim içinde olduk. Projemizi limana yakın yerde sergiledik. 300'ü aşkın kişi yazılı geri dönüm yaptı. Beğenilerini anlattı. Biz Sinop'un kültürüne nasıl fayda sağlarız düşüncesiyle bu projeyi gerçekleştirdik. Biz turizmci değiliz, biz siyasetçi değiliz. Sinop'ta yaşayanlar bizim için en önemlidir. Cezaevi projesi tek başına değildir. Alan yönetimi ile bütündür. Cezaevi de onun bir parçasıdır. Öyle ya da böyle gerçekleşmek durumunda" diye konuştu.

Bilindiği gibi, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, planlama yapılırken yerel yönetimin dikkate alınmadığını savunarak tepki göstermiş ve “Sizin kendi kafanıza göre yapmış olduğunuz bu çalışmalar Sinop için hiçbir şey ifade etmiyor. Siz cezaeviyle ilgili olan birimleri, tarihle ilgili olan birimleri yapın, gerisini bize bırakın” demiş, Vali Yasemin Özata Çetinkaya da, "Başkan beyin ilettiği konulara 1 yıldır Sinop'ta yaşayan ve projeye dahil olan birisi olarak sonuna kadar katılıyorum" diye konuşmuştu.

Resimaltları

Cevap: Projenin ekip lideri Wehdorn Prof. Dr. Manfred Wehdorn, gazetemiz yazarı Şevki Yıldırım'a açıklamalarını yaparken projeden duyduğu heyecanı anlattı.

Cevap1: Prof. Dr. Manfred Wehdorn, Sinop Pusulası'nda dün çıkan haberleri tek tek inceledi ve 'Sinop'ta çıkan güzel bir gazete, teşekkür ederim' dedi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI