Sinop’ta Örnek Gıda İşyerlerine Belgeleri Verildi

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:12   Okunma Sayısı: 8121
Sinop’ta yapılan denetimlerde temizlik, hijyen, görsel, estetik konularında uygun olduğu belirlenen işletmeler sertifika ile ödüllendirildi.

Sinop’ta 2015 yılında örnek gıda İşyeri olarak seçilen 11 işletme sertifika ile ödüllendirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümü  Mehmet Asak, yaptığı açıklamada; “ Gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak 5996 Sayılı Kanun gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, İl Müdürlüğümüzce; üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri gerçekleştirilmekte,   yapılan denetimlerde işyerlerinde karşılaşılan eksikliklerin giderilmesi için mevzuat çerçevesinde iş/işlemler yürütülmektedir” dedi.

 

Asak, bu hizmetlerin yürütülmesi sırasında çeşitli kriterler açısından emsallerine göre daha öne çıkan gıda işyerlerinin çalışma motivasyonlarının arttırılması ve başarılı işletmeciliklerinin desteklenmesi amacıyla Makamın 08.10.2015 tarihli - 5262 sayılı Olur’u üzerine  “Örnek İşyeri Belgesi” uygulaması planlandığını hatırlattı.  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümü  Mehmet Asak’’ Gıda Komisyonu tarafından 2015 Yılında gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda işyerlerinin asgari teknik - hijyenik şartları ile gıda ve gıda ile temasta bulunan madde/malzemelerin gıda mevzuatına uygunluğunun denetim ve kontrol hizmetleri sonucunda 2015 yılında örnek gıda İşyeri olarak seçilen 11 işletmemizi bugün sertifika ile ödüllendirdik. Bu bağlamda sertifika almayı hak eden işletmeleri bir kez daha tebrik ediyorum. Sinop’ta  bir çok işyerinin bu belgeyi almasını isteriz. Tabi bugünde bu belgeyi alan işletmelerden sonra tatlı bir rekabetinde artmasını düşünüyoruz” dedi.          

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI