BerkayIn ismi parkta

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:13   Okunma Sayısı: 7798
Geçtiğimiz yıl Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Berkay Akbaş'ın adı evinin karşısındaki çocuk parkına verildi.

Geçen yıl İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi M. Berkay Akbaş'ın ismi Karakum yolu üzerindeki çocuk parkına verildi. Sinop Belediyesinin, terör saldırısında yaşamını yitiren Berkay'ın adını verdiği park için tören düzenlendi. Akbaş'ın fotoğrafının bulunduğu anıtın kurdelesini protokol üyeleri ve aile yakınları birlikte keserek karanfil bıraktı.

Baba Salim Akbaş, burada  güçlükle yaptığı konuşmada, "Böyle bir törende kimsenin bir araya gelmesini istemezdim. Çünkü, kimse oğlunun ölümünden sonra böyle bir yere adının verilmesini hayattayken yaşamasın. Başta belediye başkanımız ve meclis üyelerimize, arkadaşlarıma bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Oğlumun ismini farklı noktalarda yaşatmak isterdim ancak öldükten sonra böyle bir alanda yaşatmak nasipmiş. Çok fazla söz söylemek istemiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise duygularını ifade ederken oldukça zorlandı. Başkan Ergül, böylesine duygusal anda söylenecek aslında çok şey olmadığını,  Berkay'ın anısının bu anıt parkta çocuk cıvıltıları altında yaşayacağını dile getirdi.

 Mustafa  Berkay Akbaş Çocuk Parkının açılış törenine Vali Vekili Savaş Ünlü, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma  Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten,  CHP İl Başkanı Barış Ayhan,  Mustafa Berkay Akbaş’ın Ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI