Sinop’tan Amerika’ya Bir Öğretmenin Hikâyesi

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:22   Okunma Sayısı: 5474
Sinoplu İngilizce Öğretmeni Murat Deveci, Amerika’da Eğitim alanında Uluslararası Liderlik Programına katılmaya hak kazanan 5 öğretmenden biri oldu.

ABD Büyükelçilik bursu ile 2 haftalık “Uluslararası Liderlik Programı” için Amerika’da bulunan Sinoplu İngilizce Öğretmeni Murat Deveci, liderlik eğitimi programı kapsamında Philadelphia, Miami ve Texas’ta eğitim görüyor.

23 Ocak’ta başlayan eğitim 6 Şubat’ta sona erecek. Murat Deveci; “Bu programın amacı kendine güvenen, potansiyel uluslararası eğitim liderleri yetiştirmek” şeklinde bir açıklamada bulundu.

SİNOP’UN GURUR KAYNAĞI

MEB ve TED işbirliğinde gerçekleşen Bilgi Paylaşım Seminerleri üzerine ABD Büyükelçilik bursu ile 2 haftalık eğitim ziyareti için, 23 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında Türkiye’den ABD’ye giden 5 öğretmenden biri de Sinoplu Murat Deveci.

İki yıldır Isparta Merkez İstanbul Ticaret Odası Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu’nda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan Murat Deveci, birçok devlet liderinin çeşitli dönemlerde aldığı bu özel “Uluslararası Liderlik Programı” ile ilgili düşüncelerini gazetemiz aracılığı ile Sinoplularla paylaştı. Deveci gazetemize yaptığı açıklamada; “Yaklaşık iki yıldır İstanbul Ticaret Odası Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulunda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Mesleğimde neredeyse 17. yılımı doldurdum. Meslek hayatım boyunca, imkânlarım ölçüsünde bu ve bunun benzeri birçok İngilizce hizmet içi eğitim seminerlerine katıldım. Bilgi Paylaşım Seminerlerinin mesleğime nasıl bir katkısı olduğunu ve öğrencilerime nasıl yansıdığını söylememe gerek yok sanırım. Hangi dil olursa olsun, dil öğretiminin kesinlikle öğretilmesi planlanan ‘Hedef Dilde’ olması gerekiyor. Fakat günümüz şartlarında sadece bu yeterli değil elbette. Öğretmenin aynı zamanda teknolojiyi ve sosyal medya araçlarını da bu işin içine ölçülü bir şekilde katması gerekiyor. Öğrenciler arasında özellikle İngilizceye karşı oldukça önyargılı bir bakış açısı olduğu su götürmez bir gerçek. Fakat bu önyargıyı aşmak için, İngilizce Öğretmenlerinin bu tip Bilgi Paylaşım seminerlerine katılıp karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaları gerekiyor. Şu anda TED Isparta Koleji’nde,14 Ocak 2016’da başlayan, yine MEB ve TED işbirliğinde gerçekleşen bir seminer daha yapılıyor. Yıllardır öğrencilerimle bir sloganımız var: ‘Change Your Mind’ Haydi, şimdi sıra sizde; sizin de fikrinizi değiştirme zamanınız gelmedi mi?” dedi.

Murat Deveci Kimdir?

“Change Your Mind. Haydi, şimdi sıra sizde; sizin de fikrinizi değiştirme zamanınız gelmedi mi?” sloganıyla birçok gence ve öğrencilerine ilham kaynağı olan Sinoplu Murat Deveci özgeçmişi ile ilgili de gazetemize şu açıklamayı yaptı: “12 Haziran 1977 Sinop doğumluyum. Sırasıyla ilkokula İstiklal İlköğretim okulunda, hemen akabinde ortaokula ve lise hayatıma Sinop Anadolu Lisesi’nde devam ettim. 1993-1994 yıllarında, ancak 4 veya 5 kanallı TV yayını yapılabilen bir dönemde, TGRT televizyonunda Sinop’umuzu tanıtan “Sinop Belgeseli” adlı televizyon programını sundum. O zamanlar benim de Türkiye'nin en mutlu şehri Sinop’un tanıtımında az da olsa katkım olduysa ne mutlu bana. 1996-2000 yıllarında ise Bursa Uludağ Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği Bölümü, İngiliz Dili ve Kültürü, lisans programını başarıyla tamamlayarak mezun oldum. Yaklaşık 17 yıldır İngilizce öğretmenliği yapıyorum.2000-2002 yıllarında Kocaeli Yahyakaptan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde meslek hayatıma ilk adımımı attım. 2003-2011 yılları arasında Sinop’ta sırasıyla Erfelek, Demirci Köyü ve son olarak, benim de bir zamanlar mezun olduğum İstiklal İlköğretim Okulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev aldım. Sinop’ta yaşayan, halen 2. Kademe yüzme antrenörlüğü yapan Koşar Deveci’nin büyük desteğiyle, Türkiye Olimpiyat Komitesinin 26 Temmuz 2015 yılında Organize ettiği Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına katılarak Asya’dan Avrupa’ya, yaklaşık 7 km yüzerek kendi sınırlarımı bir kez daha aşmanın mutluluğunu yaşadım. Hayatım boyunca her zaman, Türkiye’nin en mutlu ili Sinop’ta doğmanın keyfini yaşadım. “Haydi, sizin de artık fikrinizi değiştirme zamanınız gelmedi mi?”

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI