4 BİN KİŞİ ÇİPLİ KİMLİK SAHİBİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:32   Okunma Sayısı: 8154
Tüm Türkiye'de yeni çipli kimlik kartlarının dağıtılmasına başlanırken, vatandaşlar yeni kimlik kartlarından almak için nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Ülkede 2 Ocak 2017 tarihi itibari ile başlayan yeni kimlik kartı başvuruları kapsamında ilimizde şuana kadar 4 bin kişinin çipli kimlik kartlarına kavuştukları belirtildi.

Türkiye’de yeni çipli kimlik kartları için başvurular başladı. Her il ve ilçede vatandaşlar kartlardan almak için nüfus müdürlüklerine giderken, Sinop’ta da yeni kartlar için başvurular alınmaya başlandı. Sinop Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu, şuana kadar Sinop’ta 4 bin 18 kişinin çipli kimlik kartı başvurusu yaptığını söyledi.

Başvuruları tamamlanan vatandaşlara kartlarının ulaştırıldığını belirten Hızarcıoğlu, vatandaşlara yeni kimlik kartı başvuruları konusunda birkaç öneride bulunarak şu ifadelere yer verdi; “Tüm Türkiye ile birlikte 2 Ocak itibar ile vatandaşlarımızın yeni kimlik kartı taleplerini karşılamaya devam ediyoruz.

Müracaatlar oldukça yoğun. Ancak buna rağmen başvuruları mesai saatleri içerisinde en kısa sürede değerlendirmeye ve tamamlamaya çalışıyoruz.”

4 BİN 18 KİŞİ BAŞVURU
Şu ana kadar 4 bin 18 kişinin çipli kimlik kartı başvurusunda bulunulduğunu kaydeden Dursun Hızarcıoğlu, yeni kartlardan almak isteyen öğrencilere de önerilerde bulunarak; “Öğrencilerin sınavlardan en az 15 gün önce kimlik başvurusu yapmalarını öneririm. Çünkü öğrencilerimizin, yeni kimlik kartı olmayınca sınava giremeyecekleri gibi bir korkuları var. Aslında müracaat alınmış olsa dahi eski nüfus cüzdanları kendisinde kalıyor. Yeni kimlik kartları gelinceye kadar eski nüfus cüzdanlarını kullanabilirler. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda ihtiyaç halinde yeni çipli kimlik kartı müracaatı esnasında vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda nüfus müdürlükleri tarafından 15 günlük geçici kimlik kartı kendilerine veriliyor. Bu kimlik kartı ile istedikleri yerde geçerli kimlik kartı olarak kullanabilirler” şeklinde 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI