Sinop’un “Sağlık Üssü” için Çalışmalar Yeniden Başladı

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:36   Okunma Sayısı: 12050
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde gündeme getirdiğimiz “Eski Atatürk Devlet Hastanesi’nin Bulunduğu Alanda Yapılan Çalışmalarla” ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden bir yazılı açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz senelerde yıkımı gerçekleştirilen ve uzun zamandır hayata geçirilmeye çalışılan proje için gün sayan eski Atatürk Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Müdürlüğümüze ait olan ve eski Sinop Atatürk Devlet Hastanesi olarak hizmet veren ilimiz Merkez Yeni Mahalle Okulak Sokak Mevkiinde 16 pafta 40 ada 36 parsel üzerinde bulunan alana 08.04.2011 tarihinde Sağlık Bakanlığımızın “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için içinde İdari birimler ile Sağlık hizmet sunumuna esas hizmet alanları olan Sağlık Kompleksi yapımı talep edilmiştir. Söz konusu Sağlık Kompleksi Proje İhalesi 8.12.2011 tarihinde yapılmış olup, 27.02.2012 tarihinde proje sözleşmesi yapılmıştır. Söz konusu mevki de bulunan arsa üzerindeki Eski Atatürk Devlet Hastanesi Binası 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında Sağlık Bakanlığına ait kamu binalarının yıkımına dair protokol hükümleri gereğince yıkım işi 11.12.2012 tarihinde bitirilmiş olup, 17.12.2012 tarihinde söz konusu arsanın boş olarak geçici kabulü yapılmıştır.” denildi.

18 EYLÜL’DE TEMEL KAZMA İŞLEMLERİ BAŞLATILDI
İhalesi 31.03.2015 tarihinde yapılan Sağlık Kompleksi inşaatı için 18 Eylül tarihi itibarı ile gerekli izinlerin alındığı ve Kültür Müdürlüğü’nün gözetiminde temel kazma işlemlerinin başlatıldığı belirtildi.

Yeni Mahalle Okulak Sokak Mevkiinde bulunan Sağlık Kompleksi, 6 milyon 215 bin 90 m² arsa alanı içerisinde toplamda 18 bin 393 m² kapalı alana yapılacak olup bina 5 katlı sağlı sollu iki blok ile 8 katlı ortada tek blok olmak üzere toplamda 3 bloktan oluşacak.

TAM ANLAMIYLA BİR SAĞLIK KOMPLEKSİ OLACAK
Proje tamamlandıktan sonra Sağlık Kompleksi Binası içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ait İdari Ofisler ile Merkez Toplum Sağlığı Merkezi (Verem Savaş Dispanseri gibi yeni yapılanmada TSM’ye bağlı birimler), 20 Ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliğine bağlı Semt Polikliniği, Halk Sağlığı Laboratuarı gibi Sağlık hizmeti sunum alanları ile 4 Katlı Kapalı Otopark yer alacak.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI