BİRAZ YÜREKLERİ VARSA GELİRLER!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:43   Okunma Sayısı: 7778
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, düzenleyecekleri toplantı ile Sinop’un İmar Planı’nı tartışmaya açacaklarını söyledi. Başkan Ergül, konu hakkında görüş belirtmek isteyenleri bu toplantıya davet etti.

Sinop’un yeni imar planı ile ilgili tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Cumartesi günü Sinop Çevre Dostlar Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Çevre Dostları Derneği tarafından düzenlenen panelde Sinop’un yeni imar planı masaya yatırılmıştı. Şehir Plancısı Akın Atauz moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman, Şehir ve Bölge Plancıları Dr. Ümit Özcan, Oya Asak ve Erkan Uçkun de katılmıştı.

BENİM OLMADIĞIM YERDE İŞKEMBE-İ KÜBRADAN ATIYORLAR
Düzenlenen panelle ilgili olarak Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, dün muhtarlar toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Ergül; “Tesadüf bu ya; Cumartesi günü ben burada yoktum. Sayıları 15-20 kişi olan bir grup var. İmar planı konusunda bir toplantı yapıyorlar. O toplantıda konuşulanların bir tanesi doğru değil. Benim olmadığım, muhatabımın olmadığı bir yerde işkembe-i kübradan atıyorlar, yalan yanlış aslı astarı olmayan şeyleri böyle ağzınızdan salyalar akarak orada ifade ediyorsunuz. Böyle adamlık olmaz, böyle insanlık olmaz” dedi.

“AZICIK YÜREKLERİ VARSA GELİRLER”
Cuma günü Aşıklar Düğün Salonu’nda saat 15:00’da bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini belirten başkan Ergül; “Cuma günü onlar da gelsinler, sorularını bana sorsunlar. Öyle böyle kapının arkasında falan çamuru atıp ta hiç kimse gitmesin. O nedenle basın mensubu arkadaşlarımın vesilesi ile o grubu da davet ediyorum. Azıcık yürekleri varsa gelirler, soruları bana orada da sorarlar. Konu imar planı ama konuştukları Baki Ergül. Böyle bir şey olur mu?. İmar planı durur, beğenmiyorum diyebilirsin, benim hoşuma gitmiyor diyebilirsin. Ben gelecekte belediye başkanı adayıyım, milletvekili adayıyım ve yahut a partisiyim veya b partisiyim diyebilirsin. Onlara bir şey dediğim yok. Ama bunu kişiselleştirip yani Baki Ergül falan konuşmalarını tam da ödül aldığım zamanda çok ayıplıyorum. Bu vesile ile Cuma günü yapacağımız halkı bilgilendirme toplatışının da öncelikle merkez ilçeye bağlı muhtar arkadaşlarımı daha sonrada siz değerli dostlarımı muhtarlarımı davet ediyorum” diye konuştu.

“BİRİNCİ AĞIZDAN DİNLEYİN”
“Kimin kafasına takılan ne soru varsa toplantıda sorsun”
diyen başkan Ergül; “Yeni aldığımız 4 tane köyümüz var. Merkez muhtarlarımız var. Bu arkadaşlar şimdiden hazırlansınlar. Kafalarındaki her soruyu sorabilirler. Bu toplantıda bana herkes her soruyu sorabilir. Her soruya verecek cevabımız var.  Mesela şimdi yakın köylerde vatandaşı şöyle kandırıyorlar, 700 tane itiraz dilekçesi olmuş. Onlara cevap yazdım, buradan gidince imzalayacağım. Bunların içinde 30 tane 25 tane meclis üyelerimiz var dişe dokunan var. Bostancılı, Korucuk, Ordu köyü gibi köylerde belki Osmaniye de var.

O YERLERİ HEYELAN BÖLGESİ OLARAK BEN GÖSTERMEDİM
Vatandaş dilekçe yazmış, diyor ki “Benim yerim heyelan bölgesi gösterilmiş”.  Senin yerini heyelan bölgesi ben göstermedim ki. Heyelan bölgesi 1985 -1986 yılında çok yağan kardan dolayı Afet İşleri tarafından önerilen Bakanlar Kurulu kararı ile de tespit edilen bir alan. Bunun değişimi de ancak Bakanlar Kurulu kararı ile olur. Benim bu konuyla da ilgili itiraz dilekçe var. Muhtarda bilir. Dedim ki bu alanlar çok geniş bunları daraltalım. Mesela çok yoğun şeylerden bir tanesi bu. Bir tanesi diyor ki tabi herkesi memnun etmek kolay değil, öyle bir çabamızda yok yani. Benim tarlamın olduğu yer neden iki kat oldu da 4 kat olmadı. Olmuyor işte, her şeyin hesabı kitabı var. Veya diğer ki benim yerim neden yeşil oldu, benim yerimden neden yol geçti. Tabi bunlarda olacak, yol bir yerden geçecek. Bunların hepsini biz 700 tane dilekçeyi mecliste tek tek irdeledik inceledik, bunların hepsine cevap veriyoruz. Hakikaten bizim de yanlış yaptığımız dediğimiz 30-40 tane konu var. Bunları da düzelteceğiz. Ama ben buradayım, Cuma günüde herkes bana her şeyi sorabilir. Ama tutup ta yani benim olmadığım bir yerde böyle arkadan böyle bir imar planı mı olur”
şeklinde konuştu.

“İNANIN PİŞMANIM”
Böyle bir girişimde bulunduğundan pişman olduğunu dile getiren başkan Ergül; “İnanın yaptığım içinde pişmanım bunu. Yapma nedenim de şu. Dedim ki vatandaşın cebinden para çıkmasın. 50 dönümlük bir imar planını 100-150 bin liradan aşağı yapamazsınız. Bir sürü şeyleri var. Ben bunu belediye olarak toplu olarak yapayımdı. Vatandaşın cebinden para çıkmasın” dedi.

“KURUMLARDAN GÖRÜŞ ALIYORUZ”
En çok itiraz edilen konulardan bir tanesinin de kuru dereler olduğunu kaydeden Ergül; “Bir başka konu kuru dereler var. Mesela böyle en çok itiraz edilenler. Kuru dere gidiyor buradan doğru,  benim burada suyum yok, benim tarlamdan su geçmiş. Bunları yapan biz değiliz ki bu planları yaparken, yaptırırken bu kurumlardan görüş alıyoruz. Nedir bu görüşler DSİ’den, Karayollarından, Ormandan, İmardan vs. bütün kurumlardan görüşleri topluyoruz. İmar planı yapacağımız yerlerde ondan sonra bu görüşler doğrultusunda imar planlarını yapıyoruz. Zati muhteremin bir tanesi de demiş ki imar planları şehir plancılarının yapması lazımmış. Bu da okumuş falan dediğimiz bir arkadaşımız yani. Bu imar planlarını oturup kendim yapmadım ki zaten. Bu imar planlarını biz ihaleyi çıkarttık. O ihaleye girenler makine mühendisleri değil, o ihaleye girenlerde şehir plancıları. Cuma günü o arkadaşı da çağırdım. Sende gel dedim, planları konuşacağız madem. Bunu söyleyen insan bu planların şehir plancıları tarafından yapıldığından bir haber demek” ifadelerine yer verdi.

“GEÇMİŞTE DE AYNISINI YAPTILAR”
Başkan Ergül son olarak; “Türkiye’de yılın belediye başkanı ödül törenine gitmişken burada gelip birilerinin dile getirmesi, böyle getirdikleri şey imar planı olsa gene gam yemeyeceğim.  Aynı konuyu hatırlayın 2009 seçiminde de dile getirmişlerdir. Yani bir baba yerim var. Yolu 10 metre öteye ötelemişim. At kaçtı torba düştü. Nasıl bir şey ne kadar haksızlık yapmışım. Lanet olsun, bu benim babamdan kalan bir yer” ifadelerine yer verdi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI