Erdoğan'dan Abe'ye istek: 'Sinop 2023'e yetişsin'!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:54   Okunma Sayısı: 43322
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe bir araya geldiği toplantıda Sinop'taki Nükleer Santral projesinin 2023'e yetişmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Mabeyn Köşkü'nde bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonlar tarafından yapımı gerçekleşen Sinop Nükleer Santral projesinin 2023'e yetişmesi gerektiğini açıkladı.

"SİNOP PROJESİNİN 2023'E KADAR BİTMESİNİ ARZU EDİYORUM"

Erdoğan, "Özelikle Japonya ile aramızda gerek Marmaray projesi, gerekse İstanbul-İzmir arasındaki İzmit Körfez Geçişi bunlar şuan da hakikaten geleceğe ve bugüne kurulmuş yönlerimizdir. Bakınız şuanda sadece Marmaray ile şuana kadar taşınan yolcu sayısı 100 milyona ulaşmıştır. Bu kadar önemli bir projeye Türk-Japon imzasıyla mührü vurduk. Büyük önem verdiğimiz stratejik ortaklığımıza da yeni bir ivme ve derinlik kazandırmasını ümit ediyorum. Ziyaretin ülkelerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Çanakkale geçişinde de Japonya ile beraber olmayı arzu ediyorum, inşallah şuanda beraber adımını atmakta olduğumuz Sinop Nükleer Enerji olayının da hedefimiz 2023'e kadar bitmesini arzu ediyorum. Bunlarda geleceğin işaret fişeği olacağını düşünüyorum" dedi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI