ÖĞRENCİLER 'YARDIM MELEĞİ' OLDU

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:24   Okunma Sayısı: 11302
Sinop'ta Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri engelli bireyler için salıncaklar üretti ve kentin farklı noktalarına yerleştirilerek kullanıma sundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ülke genelinde uygulanmaya başlanan 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' projesi Sinop’ta hayata geçti. Seydi Ali Reis  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin okul yönetimi tarafından hayata geçirilen "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" Projesi kapsamında okul öğrencilerince farklı yardım etkinlikleri düzenleniyor.

Proje çerçevesinde "paylaşmak güzeldir" temasıyla engelli bireylere yönelik çalışma yapan öğrenciler, okul atölyesinde engelli salıncakları üretti.

Yaklaşık bir aylık sürede tamamlanan salıncaklar daha sonra Sinop Belediyesi ekiplerince kentin farklı noktalarına yerleştirilerek engelli bireylerin kullanımına sunuldu.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada, proje kapsamında değişik alanlarda yardımlaşma çalışmalarının ilerleyen süreçte devam edeceği kaydedildi.  Açıklamada, “Okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile, gerekli tüm hazırlık ve planlamaları yapan lisemiz, proje kapsamında ihtiyaç sahibi aileler ile , insanımıza hizmet eden kurumlarla da iş birliği yaparak daha çok insanımızın hayatına dokunmak ve çevremizdeki insanlarla hayatın paylaşılması konusunda adımlar attı. Bu proje Sinop Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerin, öğretmenleriyle birlikte ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç kişilerin evlerinin küçük bakım ve onarımlarının, evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yapılmasıdır” denildi.

Projenin öğrencilerin sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerlerini geliştirmelerine yardımcı olunmasının da amaçlandığı belirtilen açıklamada, “ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi, sevgiye, saygıya, hoşgörüye, mesleğine  duyarlı tutum ve davranışa sahip, başarılı bireyler olarak yetişmelerine imkan sağlanması hedeflenmektedir.  Yapılan bu çalışmalarla mesleki ve teknik eğitim okullarımızın toplumumuzdaki  imajını değiştirmek, tanıtımı yaparak cazibe merkezi okullar olmasına da  katkı sağlaması  hedeflenmektedir. Proje kapsamında yapılan diğer bir çalışma konusu ise, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezince  yürütülen bir projede işbirliği buluşması olmuştur. Merkezde bakım ve yaşam becerileri eğitimleri verilen zihinsel öğrencilerimiz için, yapılması düşünülen  kümes hayvanı barınakları, okulumuz öğretmen ve öğrencilerince yapılarak teslim edilmiştir” ifade edildi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI