BUYRUN CENAZE NAMAZINA!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:13   Okunma Sayısı: 13178
Bir süredir boşta olan ve kimin atanacağı merak edilen Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik görevine Yahya Çınkıl atandı. 8 yıl imamlık görevinde de bulunduğu öğrenilen Çınkıl’ın Sinop’a atanma haberini duyan vatandaşlar, “Sinop’a Sinoplu yakışır, yıllarca bu kurumda yetişen bir Sinoplu yok mu da başka bir ilden atama yapılıyor” diye serzenişte bulundu.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yahya Çınkıl Sinop Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandı. Yeni Özel İdare Genel Sekreteri Çınkıl, sosyal medya hesabından Sinop’a atanması ile ilgili olarak paylaşımda bulundu. Çınkıl, Sinop’a atandığını kamuoyu ile paylaşarak şu ifadelere yer verdi; “Değerli Dostlar; Sinop Valimiz sayın Köksal Şakalar’ın teklifleri ve İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun tensipleriyle Karadenizimizin Yıldızı Sinop'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanmış bulunmaktayım.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ
Yeni bir başlangıç, taze bir Bismillah ile yakın bir zamanda yola revan olacağız. Biliyoruz ki her türlü makam, mevki, rütbe geçicidir ve birer emanettir. Emanetin sahibi ise Milletimizdir. Bize düşen Devletimize ve Milletimize sadakatle hizmettir. Bu anlayışla Kuzeyin İncisi Sinop'umuz için büyük bir gayret ve özveriyle çalışmak için yeniden başlıyoruz. Gayret bizden tevfik Allah'tandır”

VATANDAŞLAR SERZENİŞTE BULUNDU
İlimize yeni ataması yapılan Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ile ilgili olarak vatandaşların ortak noktada buluştuğu fikir ise, Sinop’a Sinoplu bir Genel Sekreter’in atanması oldu. Haberimizin yer aldığı sosyal medya hesaplarından görüşlerini dile getiren vatandaşlar, konu ile ilgili olarak serzenişte bulunarak; “Yıllarca bu kurumda hizmet eden bir Sinoplu yetişmemiş mi? Yıllardır çözümü başka yerlerde arıyoruz o yüzden Sinop gelişmiyor. Sinop'a Sinoplu yakışır, yeni atanan Genel Sekreter hangi ilçenin hangi köyün yolunu bilir…” gibi yorumlarda bulundular.

ŞANLAN; “SİNOP'TA İDARECİLİK YAPACAK KİMSE Mİ KALMADI?”
Bu atama kararına yönelik bir eleştiri de İYİ Parti’den geldi. İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, yeni Genel Sekreter atamasına “Sinop'un Sinop'lunun yönetme kabiliyetimi yok, hiç mi Sinop'ta idarecilik yapacak kimse kalmadı?” diyerek; “Bölgecilik yada ayrımcılık olarak asla algılanmasın. Buradan iktidar partisinin yerel yöneticilerine soruyorum. Sinop'un Sinoplunun yönetme kabiliyetimi yok, hiç mi Sinop'ta idarecilik yapacak kimse kalmadı? Daire müdürlerine idarecilere bakıyoruz, bir tane Sinoplu göremiyoruz. Genel Sekreter atanıyor, Sinoplu değil. Sinop'un köylerini ve yollarını öğrene ne kadar 5 yıl geçer. Sizin Sinoplu ile zorunuz ne, neden bu şehrin evlatlarını değerlendirmiyorsunuz gerçekten merak ediyorum” ifadelerine yer verdi.

1978 doğunlu olan Çınkıl daha önce

2005-2009 İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürü,
2009-2014 İlkadım İlçe Özel İdaresi Müdürü
2014-2019 İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Başkan Yardımcısı
2019-2020 Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI