HAYIRLI İŞLER!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:25   Okunma Sayısı: 9528
Mahkeme kararına rağmen Sinop’ta imar hız kesmemişti ve daha sonra şikayetler üzerine Sinop Belediyesi’nde imara aykırı hareket ettikleri belirtilen idari personel hakkında ve imarda yapılan usulsüzlüklerin olduğu yönündeki şikayetler ve ihbarlar üzerine İçişleri Bakanlığı teftiş kurulunca görevlendirilen Mülkiye müfettişlerinin yapmış oldukları incelemede imara aykırı hareket eden idari personel ve Belediye Başkanı ve Başkan yardımcıları ve İmar Müdürlüğü personeli hakkında soruşturma açılması yönünde 04.11.2020 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı soruşturma izni verildiği ve bu konu ile ilgili Danıştay yolunun açık olduğu yönünde rapor tutulduğu, konunun Danıştay’da olduğu, bu konu ile ilgili Sinop Belediyesi’nin itirazı olup olmadığı yönünde bizlere bir karar ulaşmadı.

Sinop Pusulası Gazetesi olarak dile getirdiğimiz Sinop imarı ile ilgili sıkıntılar olduğunu ve vatandaşların mağdur olduğu yönünde haberler yaptığımızı kamuoyu adına sorduk ve bu sorduğumuz konularla ilgili de gerekli işlemler yapıldığı açıkça görülmekte. Gazete olarak konuyu araştırdığımızda örneğin; 3 kat müsaadesi olan yerlere 5 kat verildiği, yeşil alanların daraltıldığı, imara açık olan yerlerin ticari konut alanına alındığı, aldığımız bilgiler ışığında bununla birlikte bir çok usulsüz işlerin yapıldığı görülmekte. Yani imara açık bir alan örneğin Ada’da bir alan imara açık ve burasının 6 kat izni var, ne yapılmak isteniyor? Şuan Ada’da bir dükkan 300 metre kare olsa bugünün parası ile taş çatlasa 200 bin ile 300 bin lira arasında fakat buralar şuan para etmiyor ve rağbet görmüyor. Peki buralar ne yapılmak isteniyor? Buralar Ticari Konut imarına açmaya çalışılıyor. Yani Ticari Konut alanı denince bir dükkan 300 metre kare olsa Ticari Konut olunca bu dükkanın değeri 1.500 Milyon TL değerine geliyor bir daire şuan 400 bin TL ise bu Ticari Konut alanında 1.000 Milyon TL değerinde, onun için de bu vurguna dur demiş. Ayrıca Sinop Gelincik Mahallesi şehir girişindeki binaların da bu kapsama girdiği bilgisine de ulaştık. Kısacası konunun takipçisi olacağız! Sinop halkının da bilmesini istiyoruz ki; bu konu ile ilgili olarak küçük bir ilde bunlar oluyorsa büyükşehirlerde kim bilir neler dönüyor? Demek ki atanan kayyumlar boşuna atanmıyormuş! Ayrıca geçtiğimiz aylarda Sinop Belediyesi İmar Müdürü hakkında işlemler yapıldığı, adli ve idari yaptırım alınması yönünde karar verildiği de göz önüne alınırsa ‘Sinop Belediyesi’nde neler oluyor?’ diye insanların aklına farklı düşünceler geliyor.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI