SİNOP BELEDİYESİ’NE 3 YENİ ARAÇ KAZANDIRILDI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:28   Okunma Sayısı: 6122
Sinop Belediye tarafından araç parkına kazandırılan 3 yeni araç düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

  Belediye Başkanı Baki Ergül tarafından tanıtılan 1 adet damperli kamyon ve 2 adet çift kabinli pikap, kesilen kurban ve edilen duaların ardından hizmete sokuldu.

Daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına, Belediye olarak ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyduklarını vurgulayan Başkan Ergül basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Sinop Belediyesi olarak gerçekten çok güzel işler yapıyoruz. Bu arada her şeyi yeniliyoruz. Makine parkurumuzu yeniliyoruz. Bundan sonra sizlere çok fazla haber çıkacak.” diye belirtti.

Önümüzdeki günlerde asfalt plentinin, makine ikmal tesislerinin ve mezbahanın açılışını yapacaklarını belirten Başkan Ergül, Sakarya Caddesi için hazırlanan büyük proje kapsamında temel inşaatını başlatacaklarının müjdesini de verdi.

SİNOP’TA ASFALTLANMAMIŞ YOL KALMAYACAK!

Yaklaşık 350 bin liraya mal olan 3 yeni aracın uzun yıllar Sinop’a hizmet verecek kalitede olduğuna dikkat çeken Başkan Ergül; “Bu güne kadar hep geçmişten gelen eski araçlarla hizmet vermeye çalıştık. Ekonomik açıdan çok uygun değil eski araçlar. İş üretemiyorsunuz, bir gün sonra arıza yapıyor. Asfalt plentimizde kullanılmak üzere kaliteli bir kamyon aldık. Fen İşleri ve İçme Suları birimlerimizde kullanılmak üzere de çift kabinli iki pikap aldık. Bundan sonraki dönemde de iki tane küçük çöp arabası, cenaze nakil aracı da alacağız. Silindir de alacağız. Her noktaya girebilecek küçük bir itfaiye aracımız olunca da çok işimizi görecek.” dedi. Başkan Ergül sözlerinin sonunda 3,5 yıl daha başkanlık görev süresi olduğunu belirterek; “Bu süreç içerisinde Sinop’ta asfaltlanmamış yolumuz kalmayacak. Ana yolları yaptık, yan yolları da sıcak asfaltla tamamlayacağız. Yollarımız bozuk diyen vatandaşımız olmayacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Ada Mahallesini İkiye Böleceğiz

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un en büyük mahallesi olan Ada Mahallesi’ni ikiye bölüp, iki ayrı muhtarlık oluşturacaklarını belirtti.

Sinop’un birçok ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olan Ada Mahallesi için farklı projeler düşündüklerini ve hizmetleri daha iyi yürütebilmek adına Ada Mahallesini ikiye bölmek istediklerini kaydeden Başkan Ergül; “Ada Mahallesi’ni iki tane muhtarlık yapacağız. Ada ve Zeytinlik Mahallesi olarak ikiye ayıracağız. Çünkü Ada Mahallesi artık bizim bütün kazalarımızdan büyük. Ada Mahallesi’nin nüfusu 20 bin, Gerze, Ayancık gibi ilçelerimizin nüfusu daha az. Bir tek Ada Mahallesi’nin nüfusu Boyabat’tan küçük, Boyabat 26 bin, Ada Mahallesi 20 bin. Dolayısıyla hizmetleri daha iyi götürebilmek için Ada Mahallesini ikiye ayıracağız. Dört tane daha köyü de Sinop’un içine aldığımızda hizmet vermek için ekipmanlarımızın da ona göre iyi olması lazım.” şeklinde bir açıklama yaptı. 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI