ÜNİVERSİTE'DE KESTANE BALI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:29   Okunma Sayısı: 6723
Sinop Üniversitesi yakın zamanda Arıcılık Sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak başlattığı çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bir süre önce Sinop Üniversitesi’nin girişimleri ile coğrafi işaret alarak tescillenen Sinop Kestane Balı SİNATE için belirlenen alana 10 gün içinde arı kovanları yerleştirilerek kestane balı üretimi gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci ile birlikte, Erfelek ilçesine bağlı Salı köyünde oluşturulan Sinop Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Arıcılık Uygulama Sahasında incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, kestane balı üretimi için arı kovanlarının yerleştirileceği Arıcılık Uygulama Sahasını gezerek, yürütülen hazırlıklar hakkında bilgiler aldı.

ANIT KESTANE AĞACINA ZİYARET
Rektör Dalgın, Arıcılık Uygulama Sahası yakınlarında bulunan ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından anıt ağaç olarak tescillenen, yaklaşık 600 yıllık “Padişah Kestanesi” ağacını da ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çekindi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI