'SAKARYA CADDESİ'NE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR YAPACAĞIZ'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:19   Okunma Sayısı: 3901
Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sakarya Caddesi ile ilgili konuştu. Caddede küçük dokunuşlar yapacaklarını ifade eden başkan Ayhan, “Kilitli taşları söküp yerine desenli sıcak asfalt yapacağız” dedi.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, kentin kalbi olarak nitelendiren Sakarya Caddesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Caddenin daha kullanışlı hale getirilmesi için küçük dokunuşlar yapacaklarını belirten başkan Ayhan, “Sakarya caddesi görsel olarak birçok vatandaşımızın gözüne güzel gözükebilir. Sanki bir bahçe içerisinde geziliyor hissi verebilir ama maalesef işlevsel bir proje olmadı. Şimdi bütün caddeyi tekrar kaldırıp yeniden yapmak gerektiğinde bu bizim 1 yılımızı alacak bir iş. Zaten daha önce 1 yıl kapalı kaldı. Bu süreçte esnafın neler yaşadığını hepimiz biliyoruz. Daha sonra pandemiyle birlikte çok sıkıntılar yaşadı Sinop esnafı.

Bizde caddeyi kapatmadan nasıl bir düzenleme yapabiliriz, bunun üzerinde çalıştık. Caddenin tamamında bir değişiklik yapmadan, vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği bir hale getirilelim istedik. Ne tür çalışma yapabiliriz diye düşündük. Vatandaşımız yürürken önüne çıkan yeşil alanla var. Bunları seyreltelim istedik. Yani vatandaş yolda yürürken sağa-sola zikzak yapmadan kaldırımda yürüyebilsin. Meydan kapıdan girdiğinde Kale Yazısına kadar önünde hiçbir donatı gelmeden dümdüz gitsin. Onunla ilgili kaldırım alanında düzenleme yapacağız. Biliyorsunuz insanlar otursun, dinlensin diye yapılmış ahşap alanlar var. Baktık ki vatandaşımız bunları da kullanmıyor. Onları da sökeceğiz” dedi.

RENKLİ-DESENLİ SICAK ASFALT OLACAK

Kilit parke taşların yerine desenli sıcak asfalt yapılacağını belirten başkan Ayhan, “Caddenin asfalt işi için ihaleye çıkmıştık, küçük iş diye kimse girmedi ihaleye. Araçların geçtiği kilitli taşların altından sürekli kum çıkıyor, toz-toprak oluyor. Onları da sökeceğiz.  Onun yerine yeni bir teknik olan desenli, renkli sıcak asfalt yapacağız. Biz onu bir gecede sereceğiz, sabahına kullanıma açacağız. Caddeyi daha sadeleştireceğiz. Banklarda belki düzenleme yapabiliriz. Toptan düzenleme şuan için mümkün değil. Caddeyi hiç trafiğe kapatmadan, esnafın ticaretini engellemeyecek şekilde bu işi halledeceğiz” diye konuştu.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI