Boyabat Çevreyolunun akıbetine ilişkin soru önergesi verildi

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:22   Okunma Sayısı: 6990
Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, yapımı devam eden Sinop Boyabat çevreyolunun akıbetine ilişkin meclise soru önergesi sundu. Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop ilinde 2009 yılında başlayan Boyabat Çevreyolu çalışmasının 2020 yılında bitmesi gerekirken halen tamamlanamamasına ilişkin meclise yazılı önerge sundu.

13 Aralık 2021 tarihli önergede Karadeniz, Sinop ilinin tarihi ve turistik özellikleri nedeniyle hem bölgede yaşayan vatandaşlar hem de ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için önemli olduğunu belirterek, bitirilemeyen Boyabat çevreyolu nedeniyle kazaların meydana geldiği ve vatandaşların bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. Bölgede uzun yıllardır devam eden çalışmalar nedeniyle vatandaşların ağır kazalar geçirerek hayatını kaybettiği ve sakat kaldığına dikkat çeken Karadeniz, konuya ilişkin önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na cevaplanmasını talep ettiği 3 soru yöneltti.  Karadeniz'in yazılı önerge metninde yönelttiği sorularda Boyabat yolunun neden zamanında bitirilemediği, geçen 12 yıl içerisinde proje için bakanlık bütçesinden ne kadar ödenek ayrıldığı ve bitirilmesi için kaç TL ödeneğe ihtiyaç olduğu gibi sorular yer aldı. 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI