Kara haberler peş peşe geldi.

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:30   Okunma Sayısı: 6190
Türkiye ardı ardına gelen kara haberlerle sarsıldı. Önceki gün Ankara’yı kana bulamayan haince saldırının ardından dün gelen şehit haberleri yüreklerimizi dağladı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 6 asker, Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyonda da 1 asker ve 1 polis şehit oldu.

 

İlk kara haber başkentten geldi. Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saldırıda 28 kişi yaşamını yitirdi, 61 kişi yaralandı.

 

 

 

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, önceki gün saat 18.31'de, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Hainler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

ERDOĞAN BİLGİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulundu.

Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, PKK ve PYD'nin saldırıyla ilgileri olmadığına yönelik açıklamalarını yalanladı.

Erdoğan, "Gerek PKK gerekse PYD'nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da, bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgiler, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir" dedi.

"GERİSİ GELECEK"

Saldırı sonrası başlatılan soruşturmaya ilişkin bilgi de veren Erdoğan, olayla ilgisi olduğu düşünülen 14 kişinin gözaltında olduğunu hatırlattı.

"Zincir sökülmeye başlamıştır, 14 kişi göz altındadır. Benim kesinlikle şu anda tahminim 14, bu 14 ile kalmayacak, bunun gerisi de gelecektir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Çünkü bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir ve bu sürecin uluslararası camiada özellikle dostlarımız açısından bugüne kadar Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını Türkiye'deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha iyi anlamalarına bu vesile olacaktır."

ANKARA'YI KANA BULAYAN HAİNİN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 5 askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırının failinin 1992 Amuda doğumlu Salih Neccar olduğunu açıklamıştı. Salih Neccar'ın güvenlik arşivlerinde yer alan sabıka fotoğrafı ortaya çıktı.

 

AMUDE KIZILTEPE'NİN KARŞISI

Yapılan soruşturmada, PKK ve YPG mensubu Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Amude kenti doğumlu terörist 24 yaşındaki terörist Salih Neccar'ın intihar saldırısında kullandığı bomba yüklü otomobilin, nasıl temin edildiği aydınlatıldı.

ARAÇ KİRALANDI, TESLİM EDİLMEDİ

Buna göre, 11 Aralık 2015 günü İzmir'de oto kiralama şirketine gelen bir kişi, ehliyet gösterip coupe spor otomobili bir haftalığına kiraladı. Araç teslim edilmeyince şirket polise başvurdu. Araç plaka tanıma sistemi araştırmasında aracın kiralandıktan bir gün sonra 12 Aralık'ta İstanbul'a giriş yaptığı belirlendi. Araç tüm aramalara rağmen bulunamadı.

PLAKA SAHTE, EHLİYET SAHTE

Ankara'da dünkü hain saldırıda kullanılan bu coupe spor otomobile sahte plaka takıldığı ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin ilk belirlemelerine göre coupe spor otomobil, İstanbul merkezli bir oto hırsızlık şebekesince İzmir'den sahte ehliyetle kiralandı.

ŞUBAT AYINDA ANKARA'YA GİRİŞ YAPTI

Otomobili İstanbul'a götüren hırsızlık çetesi, internet üzerinden 4 Ocak tarihinde sahte plakayla doğu kökenli bir kişiye sattı. Otomobil satışın yapıldığı gün Diyarbakır'a götürüldü. Bölgede bir süre dolaşan araç güvenlik güçlerinin tespitine göre, şubat ayının başında Ankara'ya giriş yaptı.

7 İLDE OPERASYON VE GÖZALTI

Güvenlik güçleri, aracın kiralandığı oto kiralama şirketi yetkilileri ve çalışanlarının bilgisine başvurdu. Bu arada İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana ve Tekirdağ'da gözaltına alınan 14 kişi Ankara'ya götürüldü.

 

HAİNLERDEN KALLEŞ TUZAK

Türkiye Ankara saldırısının şokunu atamadan Diyarbakır ve Şırnak'tan gelen acı haberlerle bir kez daha sarsıldı. Dün sabah saatlerinde Diyarbakır Lice Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana gelen patlamada 6 asker şehit oldu. Bu saldırı haberinin şoku atlatılmadan bir acı haber de Şırnak'ın İdil ilçesinden geldi. Genelkurmay Başkanlığı, bu ilçede süren operasyonlarla 1 asker ve 1 polis şehit olduğunu duyurdu.

İşte Genelkurmay'dan yapılan o açıklama:

"18 Şubat 2016 Perşembe günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.05'de şehit olmuşlardır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

DİYARBAKIR'DA KALLEŞ TUZAK

Diyarbakır'da askerleri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 1'i astsubay 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Saldırının ardından olay yerinde detaylı inceleme yapıldı. Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi.

350 METRE UZUNLUĞUNDA KABLO DÖŞEMİŞLER

PKK'lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.

Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar da devam ediyor.

EL YAPIMI BOMBA İLE HAİN TUZAK

Edinilen bilgilere göre olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur ilçesi kırsalında bulunan Diyarbakır-Lice yolu üzerindeki Ali Bardak köyünde meydana geldi. Teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bomba, askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

AMBULANSLAR ARDI ARDINA CENAZE TAŞIDI

Bombanın büyük bir gürültüyle patlaması bölgede infiale neden oldu. Bölgeye Diyarbakır merkez ve ilçelerden çok sayıda ambulans istenirken, zırhlı araçlarla çok sayıda askeri birlikler de sevk edildi. Bir taraftan geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, ambulanslar hastanelerde ardı ardına cenaze ve yaralı taşıdı.

1'İ ASTSUBAY 6 ASKER ŞEHİT

Durumu ağır olan yaralılar, ambulans helikopterle Diyarbakır'a getirildi. Olayda, 1'i astsubay 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

ARAÇ PARÇALANDI

Bu arada patlamanın olduğu yolda büyük bir çukur oluştu. Bombanın şiddetiyle de parçalanan midibüs yaklaşık 15 metre uzağa fırladı.

 

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI