BU DEVRAN BÖYLE GİTMEYECEK!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:01   Okunma Sayısı: 5717
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Merkez İlçe Başkanı Recep Gürhan Güleç, son günlerde ülke gündeminde yaşanan siyaset ve mafya ilişkilerinin ülkeye bir şey kazandırmadığını belirterek; “Çıkar ve menfaat ilişkilerinin de elbet sonunun böyle olacağı belli idi” dedi.

DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Gürhan Güleç, son zamanlarda ülke gündeminde yaşanan suç örgütü lideri olarak ifade edilen Sedat Peker’in hükümet hakkındaki söylemleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gazetemize konu ile ilgili olarak görüşlerini aktaran Güleç; “Geçmiş dönemlerde AK Parti’de Merkez İlçe yönetiminde görevler aldığımız dönemlerde siyaset dürüst ve ilkeli idi fakat son 3 yıl içerisinde artık siyasetin içinden çıkılması güç bir duruma düştüğüne şahit oluyoruz. Suç örgütü lideri olarak ifade edilen Sedat Peker’in son zamanlarda yapmış olduğu açıklamalarda siyasetin mafyayla nasıl iş tutuğunun ve ülkenin bir dönem başbakanlık yapmış kişilerin Milletvekillerinin dahi nasıl bir ilişki içerisinde olduğu ve bunları da inkar ettikleri fakat Peker’in dediklerine de cevap verdikleri açıkça belli” dedi.

Güleç; “Yani ortada bir suç ve haksız yere kazanç elde edilmişse çıkar ilişkileri oluştuğu fakat bunu da tabi ki inkar edecekler, yani atalarımızın dediği gibi ‘ateş olamayan yerden duman tütmez’ misali demek ki bir ilişki var. Yani hemen savcıların derhal bir soruşturma açması gerekmiyor mu? Neden bu ülkenin insanını rahatlatacak bir girişim içerisinde olunmuyor” diye konuştu.

“Bakın eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hiç suçunu inkar etmeden hemen her yerden istifasını verdi ve ayrıldı demek ki bir işler dönmüş, bir çökme olmuş, buna kimler zemin hazırladı ve bunlara hangi siyasetçiler yol verdi, bunların araştırılması gerekmez mi?” diyen DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Gürhan Güleç, açıklamasına şu şekilde devam etti; “Ayrıca mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da resmen bağlı bulunduğu AK Parti’ye üstü kapalı tehditler ediyor. Bakın bir televizyondaki açık oturumda ne dedi: ‘Sedat Peker önce aylık 10 bin dolar verdiği vekili söylesin’ dedi. Bu vekil AK Parti’nin vekili demek ki, muhalefet vekili olsa idi çoktan fezlekesi hazırlanmış vekilliği düşürülmüştü.

YURT BİNASI İÇİN NEDEN KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR
Geçtiğimiz aylarda örneğin Sinop Osmaniye Köyü’nde yapılan ve devlete uçuk paralarla devredilen Seyyid İbrahim Bilal Erkek Öğrenci Yurdu’nun maliyetinin iki katı fiyata devredilmesine ne iktidarın ne de muhalefetin Sinop Milletvekilleri en ufak bir açıklama getirmediler. Sizce bunda bir gariplik yok mu? Meclise bu yurt binası ile ilgili soru önergesini vermek İYİ Parti Kocaeli milletvekili Sayın Lütfi Türkkan’a mı düşüyor, yoksa AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş veya CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’e mi düşer? İlin 2 milletvekili var ve burada devlete yüksek maliyette bir yurt devrediliyor ve kimseden ses çıkmıyor. Tabiki de ilimizin buna ihtiyacı varsa yapılsın fakat ortada yüksek maliyetli bir bina var, siyasetin çıkar - menfaat ilişkisinden bir an önce çıkması gerekiyor. Kısaca Sinop sahipsiz!

KÖYLÜ VE ÇİFTÇİNİN DE ELİNDE BİR ŞEYİ KALMADI
Bakın yıllardır bir Meydan Projesi diye tutturdular ve nihayet bir girişim oldu fakat ne hikmetse bu projeye başlanamadı. Küçük de olsa ilerleme dahi yok. Mevcut siyasiler de şuan merkezden önümüzdeki seçimlerde oy alamayacaklarını hissettikleri için köy köy geziyorlar ve ancak biz köylüden oy alırız düşüncesi ile il merkezine ve ilçelere fazla önem vermiyorlar, çünkü iktidarın elinde ancak köylü kaldı. Fakat köylü ve çiftçinin de elinde bir şeyi kalmadı!

GENEL BAŞKANI’MIZIN TARIM EYLEM PLANI’NI BİR İNCELEYİN
Bakın Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan Tarım Eylem Planı’nı açıkladı, bir gözden geçirin derim. Köylümüze ve çiftçimize nasıl destek olunacağını ve ülkenin üretmekten başka çıkışının olmadığını belirtti. Köylü tarlasını, traktörünü kaybediyor, onlarca köylü çiftçi banka önünde kredi çekmek için ve icra dairelerinde kuyruk bekliyorlar ve haciz memurları her gün onlarca çiftçiye haciz ve rehin işlemi gerçekleştiriyor. Temiz siyaset için, ülkenin refahı ve huzuru içinde DEVA Partisi’ne ihtiyacı var olacaktır”
dedi.Haber: Emrah GÜNEY

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI