Sinop’ta İmar Barışı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:01   Okunma Sayısı: 4448
Mahmut Kefevi İslami İlimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Uluslararası Geçmişten Günümüze Sinop’ta Türk-İslam Kültürü Sempozyumu” Sinop Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sempozyumda geçmişten günümüze kadar Sinop'ta Türk İslam Kültürü masaya yatırıldı.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa; Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Kurum Amirleri, Akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sempozyumu teşrif eden tüm misafirlere teşekkür ederek, “Sinop’un Türk İslam Kültürüyle tanıştığı 1200’lü yıllardan günümüze değin, yaklaşık sekiz asırdır süregelen Sinop’taki kültürel yapıyı resmetmeyi hedefleyen irili ufaklı 120 kadar tebliğin sunulacağı bu Sempozyumda, Türkiye’nin değişik şehirlerinden buraya kadar gelerek hazırladığı bildirisini sunacak olan meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sinop’un Tanınırlığını Arttırmayı Hedefliyoruz
 Sinop Üniversitesi olarak Sinop’un tanınırlığını arttırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Sinop’un eğitim, kültür ve turizm şehri olarak akranları arasındaki saygın yerini alması için Sinop’taki bütün kurumlar hemfikir olup, üzerlerine düşeni yapmaktadırlar. Bu süreçte Sinop Üniversitesi olarak biz de Sinop’un tanınırlığının artması, Şehirdeki ve bölgedeki ekonomik refahın daha da artması için elimizden gelen katkıyı sunma gayreti içerisindeyiz. Üniversite Rektörlüğü olarak bu maksatla her yıl en az iki sempozyum, iki çalıştay ve diğer sosyo-kültürel etkinlikler ki, irili ufaklı her yıl yüzü aşan sayıda etkinlik yaparak, Sinop’taki bilimsel ve kültürel hareketliliği canlı tutmayı hedeflemiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

 “Medeniyetlerin İnşasında Din, Kültür ve Şehir” konulu açılış oturumunun oturum başkanlığını, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın üstlendi.

Açılış oturumunda, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Abdullah Kahraman, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir tarafından katılımcılara “Medeniyetlerin İnşasında Din, Kültür ve Şehir” konusunda önemli bilgiler sunuldu.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde gerçekleştirilen sempozyumda, kadim bir Tük-İslam Kenti olan Sinop’un tarihi ve sosyo-kültürel yapısı, alanında uzman bilim insanları tarafından ayrıntılı olarak ele alındı.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI