Şampiyon gibi...

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:02   Okunma Sayısı: 8367
Sinop'ta düzenlenen futbol gençler yarı final müsabakaları sona erdi. Müsabakalar sonucunda Dünya Şampiyonu ünvanlı Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi ve İstanbul Şehit Büyükelçi Galip Balkar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi rakiplerini yenerek finale çıktılar.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Programında yer alan okullar arası gençler futbol yarı final müsabakaları Sinop’ta yapıldı. Finale kalacak takımları belirleyecek olan grup müsabakaların ilk maçı İstanbul Şehit Büyükelçi Galip Balkar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi arasında oynandı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın sonucunda gülen taraf rakibini 1-0 mağlup eden İstanbul Şehit Büyükelçi Galip Balkar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu.

Turnuvaya Dünya Şampiyonu unvanı ile katılan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi ise Ankara Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile karşılaştı. Rakibini ilk yarıda bulduğu 3 golle, 3-0 yenen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Türkiye Finallerine kaldı. Sinop’ta yaşayan Trabzonlularında büyük destek verdiği karşılaşma sonunda Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi futbolcuları, finale kalmanın sevincini kolbastı oynayarak kutladı.

Okulun teknik direktörü Adem Cebeci, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Geçen sene Dünya Şampiyonası’ndan sonra tekrar üzerimize bir yük bindi ve insanların beklentisi var. Bizde bu beklentiye cevap vermek için ve bu başarıyı elde etmek için daha çok çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bugünde finallere kalarak bir engeli daha aşmış olduk. İnşallah Türkiye Şampiyonu da olacağız ve  ülkemizi Avrupa’da temsil edeceğiz. O kupayı da Türkiye’ye getirmek en büyük arzumuz” dedi.

Okul Müdürü Ali Turan ise yaptığı açıklamada, “Okulumuz akademik düzeyde eğitim veren bir okul. Ama bunun yanında da futbolda iyi bir çalışmayla iyi bir başarı yakaladık. Trabzonspor’daki altyapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu hocamın da desteğiyle 4 yıl önce başlattığımız bu futbol takımı 2 yıl önce Türkiye 2.si olmuştu. Geçen sene Türkiye Şampiyonu oldu ve Türkiye’yi temsilen Dünya Şampiyonasına katıldı ve şampiyon oldu. Tabi bu başarı okulumuza ve oyuncularımıza çok şey kazandırdı. 18 tane öğrencimiz milli sporcu oldu. Bunun anlamı da şu; Bu çocuklar üniversitede okudukları 4 yıl boyunca asgari ücretten  maaş alacaklar, atamaları kolay olacak. Yani hayatlarını kurtarmış oldular. Okulumuza da değer kattı. Sakarya’da da inşallah Türkiye Şampiyonu olarak yine Türkiye’mizi Avrupa Şampiyonası’nda temsil etmek istiyoruz” sözlerini kaydetti.

Böyle bir organizasyonun üstesinden başarıyla çıktıklarını belirten Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, “Ev sahipliği noktasında herkesi kendi evinde hissettirecek kadar ilgi alaka gösterdik. Buradan çıkan takımın da Avrupa Şampiyonu olacağına yürekten inanıyoruz. Organizasyon çok güzel geçti bizim açımızdan. Sinop’ta turizm açısından önemli girdi ve katkısı oldu” ifadelerine yer verdi.

Finale kalan Trabzon Erdoğdu Anadolu lisesi ve İstanbul Şehit Büyükelçi Galip Balkar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 16-20 Nisan tarihleri arasında Sakarya’da yapılacak olan Liseler arası Türkiye Şampiyonası finallerinde Avrupa Şampiyonası’na katılmak için mücadele edecek.


 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI