'SİMSİYAH MASAYI BEYAZ OLARAK BIRAKIYORUM'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:20   Okunma Sayısı: 6433
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 31 Mart Yerel Seçimleri arifesinde düzenlediği veda toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nden sonra görevini devredecek olması nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelerek veda yemeği düzenledi. Yelken Kulübü’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Ergül’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Bülent Oktay ve Rahmi Balfidan ile basın mensupları katıldı.

Başkan Ergül, görev yaptığı süre 10 yıllık süre boyunca Sinoplulara hizmet etmekten her zaman gurur duyduğunu belirterek, geriye dönüp baktıklarında gerçekten çok güzel hizmetlerin altına imza attıklarını söyledi.

ÇEVRE YOLU PROJESİ’NİN TAKİPÇİSİ OLUNMALI
Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Baki Ergül, başkanlık döneminde Sinop için en önemli gördüğü projelerden birinin Çevre Yolu Projesi olduğunu, bu yolun Sinop’un geleceği için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek bu yolun yapılması için bundan sonra da herkesin gerekli mücadeleyi vermesi gerektiğini vurguladı.

SİMSİYAH ALMIŞ OLDUĞUM BİR MASAYI BEMBEYAZ BİR ŞEKİLDE TESLİM EDİYORUM

Geride borçsuz ve sorunları olmayan bir belediye bıraktığına işaret eden Ergül; Ben belediye başkanlığımın ilk dönemlerinde gerçekten ekonomik açıdan çok büyük sıkıntılar yaşadım. Ama şimdi giderken şunu istiyorum; bizim yerimize gelen arkadaşım her kim olursa olsun, ben simsiyah almış olduğum bir masayı bembeyaz bir şekilde arkadaşıma teslim edeyim, en azından benim yaşadığım sıkıntıları o yaşamasın istedim. Bembeyazdan kastım nedir; ne işçiye borcumuz var, ne memura borcumuz var, ne esnafa borcu var, hiç kimseye borcu olmayan bir belediye geride bırakıyoruz” diye konuştu.

KENTLERİ İKTİDAR-MUHALEFET DİYE TEHDİT ETMEMEK LAZIM
Baki Ergül, gazetemizin kendisine yönelttiği “Her iki başkan adayının seçim vaatlerinde benzer projeler yer almakta. Size göre bu projeleri hayata geçirme noktasında iktidar belediyesinin mi muhalefet belediyesinin mi seçimi kazanması önemli olur” sorusuna şu şekilde cevap verdi; “Böyle bir durum söz konusu olmaz. Gördünüz ben 10 yıldır muhalefet belediyesi olarak görev yaptım. Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı olarak ödül aldım. Devlet babadır, iktidar da muhalefet de olsa belediyelere nüfuslarına göre para gönderir. Bizim biliyorsunuz devlet binalarının yer aldığı bölgeyi şehrin dışına taşıma ve bu bölümün de şehrin bir meydanı olsun gibi bir düşüncemiz vardı. Yani eski Sinop yerinde kalsın, yeni Sinop şehrin dışında yapılansın diye. Epey de bir mesafe kat etmiştik bu konuda, hatta yeni imar planımızda hastane istikametinde bu anlamda ayırmıştık. İşte bu noktada bu gibi şeyler devlet devreye girerse gerçekleşir. Yani belki iktidar-muhalefet konusu bu noktada devreye girebilir diye düşünüyorum. Onun dışında hiç fark etmez. Bence belediye başkanları bu kenti özümsemeli, heyecan duymalı. Heyecanınız yoksa zaten bir şey yapamazsınız. Kentleri iktidar-muhalefet diye tehdit etmemek lazım.

“SEVGİ, SEVGİ, SEVGİ…”

Ergül, önemli bir seçime yaklaştığımızı ve bu tür ortamlarda her zaman sevginin ön plana çıkması gerektiğini vurgulayarak; “Türkiye maalesef sevgisiz bir ortama doğru gidiyor. Acımasız bir şekilde birbirimizi suçluyoruz, çamur atıyoruz. Bunlara hiç gerek yok. Başka Türkiye yok, başka Sinop da yok. Ben öncelikle bizden sonra gelecek olan nesile güzel örnek olmak için güzel şeyler söylememiz lazım. Birbirimizi sevmemiz, saymamız lazım. Sevgisiz bir ortamda büyüyen çocuktan da hayır gelmez, yapılan çalışmalar da bir şeye benzemez. Dolayısıyla bu ülkeyi yönetenler önce dillerine dikkat edecekler. Kucaklayabildiğiniz herkesi kucaklaşacaksınız. Sevgi, saygı olmayınca bence başarılı olmak da mümkün değil. Sinop çok özel bir yer. Sinoplular birbirlerine daha çok sarılsınlar, daha çok kucaklaşsınlar, birbirlerini dinlesinler, kızgınlık, kırgınlıklar olmasın. Keşke başkan adayı arkadaşlarımız da burada olsaydı, sohbete katılsaydı. Başkan olmak dünyanın en büyük olayı değil, başkanlığı bırakmak da dünyanın sonu değil. Nihayetinde hizmet ediyorsunuz, bunun dönem dönem farklılıkları olacaktır. Sevgi, sevgi, sevgi…” ifadelerine yer verdi.

HELALLİK İSTEDİ
Başkan Ergül, son olarak Sinoplulardan haklarını kendisine helal etmelerini isteyerek, "Benim hakkım varsa helal olsun. Sinop adına bir şeyler yapmaya çalıştık. Kendi adımıza başarılı olduğumuza inanıyorum. Özellikle borçsuz ve sorunsuz bir belediye bırakıyoruz. Yeni seçilecek belediyeye başkanına kim olursa olsun başarılar diliyorum" dedi.

Haber: Emrah GÜNEY

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI