'TİCARET'İN BÖYLESİ!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:27   Okunma Sayısı: 11635
Sinop Ticaret Odası hizmet binasının bakım onarım giderleri için yapılan yüksek ödemeler dudak uçuklatıyor. Öyle ki başkanın makam odasının kapısı için 6 bin, bir yolluk için 7 bin Lira ödendiği iddia edildi. Ayrıca, yönetim kurulunda ve oda meclisinde bulunan üyelerin Ticaret Odası’na kesmiş oldukları yüksek miktarda faturalar ne kadar etik?

Sinop Ticaret Odası Başkanı Erol Derici’nin odanın bakım ve giderleri için yaptığı harcamalarda aşırı lükse kaçtığı iddia edildi. Sadece bir makam masasına 15 bin lira gibi rakamlar ödendiği, kapı kollarının bir tanesinin fiyatının 200 ila 300 TL olduğu, bir halı yolluk için 7 bin lira ödendiği öğrenildi. Başkan Derici’nin makam odasının kapısının değerinin ise 6 bin TL olduğu öğrenildi. Ayrıca bir ay içinde aynı iş için iki ayrı fatura kesildiği iddiaları dile getirilmekte. Yapılan bu harcamaların gerçek duruma uygun olup olmadığını araştıran Hesap İnceleme Komisyonu, dikkat çeken tespitlerde bulundu. Komisyon, yaptığı incelemede bazı faturaların Vergi Usul Kanunu’na göre düzenlenmediğini tespit etti. İnceleme komisyonu bunun üzerine işi yapan firmalardan ayrıntılı döküm istedi. Faturaları karşılaştıran komisyon malzemelerin cinslerinin, birim fiyatlarının ve metrajlarının değiştiğini belirledi.  Yapılan bu ödemelerin de yönetim kurulunun onayı olmadan yapıldığı tespit edildi. Faturalardaki yüksek miktardaki ödemeler ise gözden kaçmadı. Üstelik işi üstlenen firmaların yönetim kurulunda ve oda meclisinde olması dikkat çeken bir başkan ayrıntı. Konuyu araştırmak için gelen müfettişlerin ise olaya göz yumması ayrı bir merak konusu oldu. Devletin yetkili makamları konuyla ilgili olarak bir girişimde bulunmaması da cevap bekleyen bir başka soru.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI