KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:35   Okunma Sayısı: 3914
Sinop’ta 2016 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu değerlendirme toplantısı Vali Kemal Cirit başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, kurumlarıyla ilgili projeler hakkında sunum yaptı.
Yılın 3. koordinasyon kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Vali Kemal Cirit’in ilk kez başkanlığını yaptığı Sinop İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının 2016 yılının 2. döneminde ilimizde gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi yapıldı.
 
CİRİT; “BU TOPLANTILARI KENDİ FAALİYETLERİNİZLE YÜZLEŞME TOPLANTISI OLARAK GÖRÜYORUM”
Sinop’a yaklaşık 2 hafta önce atanan Vali Kemal Cirit’in ilk koordinasyon kurulu toplantısı olma özelliğini taşıyan oturumla ilgili olarak Vali Cirit, bu toplantıları kurumların kendi faaliyetleri ile bir yüzleşme toplantısı olarak değerlendirdiğini belirterek; “Benim duymak istediğim husus belki bu toplantı için değil ama bundan sonraki süreçte; ‘bunu yaptım şunu gerçekleştirdim şeklinde değil, şunu yapamadım bunu da gerçekleştiremedim, çünkü’ demenizi bekliyorum. Bunun için biz bu toplantıları kendi faaliyetlerinizle bir yüzleşme toplantısı olarak değerlendirmekteyim” şeklinde konuştu.
 
YIL SONU BİLANÇOLARINIZIN UMUYORUM POZİTİF TARAFLI OLMASINI ARZULUYORUM
Vali Cirit, kamu bürokrasinin de özel sektör gibi yıl sonunda kar mı etti zarar mı diye dönüp kendisine sorulması gerektiğinin altını çizerek; “Ülkemiz 2023 vizyonu doğrultusu hedeflerinde Dünya’ya ilan ettiği prestij projeleri tek tek tamamlayarak hedefine ulaşacaktır. Bunun da illerdeki en büyük takipçisi sizlersiniz. Kamu bürokrasisi de özel sektör gibi yıl sonunda kar mı ettim zarar mı ettim diye dönüp kendisine sorması gerekir. Yıl sonu bilançolarınızın umuyorum pozitif taraflı olmasını 2017 yılına girerken görme arzumuzu da dile getiriyorum” dedi.
 
SİNOP’UN 2016 YILI PROJE VE YATIRIM BİLGİLERİ
Sinop Valisi Kemal Cirit, ilimizin kurum ve kuruluşlarının proje ve yatırımları ile ilgili olarak verdiği rakamsal bilgilerde, Sinop’ta 2016 yılında yaklaşık 700 proje üzerinde çalışıldığını gördüklerini söyledi. Cirit, bu projelerin 328’inin yıllara sari olarak devam etmekte olduğunu belirterek; “276’sının işe başlanılamadığı şeklinde önümde bir sonuç var. Doğrusu bu çok yüksek bir rakam. Bunu biraz irdelemek istiyorum. Neden başlanılamadı bunun nedenlerini ben de göreceğim bundan sonraki süreç içerisinde. Bu toplam büyüklüğün de 3 milyarlık bir meblağa tekabül ettiğini görmekteyiz. Ve bunun yaklaşık 400 milyonu da 2016 yılı içerisinde.
 
FİZİKİ GERÇEKLEŞME NAKDİ GERÇEKLEŞMEDEN DAHA GERİDE
Nakdi gerçekleşmenin yüzde 30’larda olduğunu ama fiziki gerçekleşmenin daha gerilerde olduğunu özellikle yatırımcı kuruluşlardaki arkadaşlarım için bunu özellikle hatırlatma gereği hissettim. Bu konuda buradaki yılın ikinci yarısına geçtiysek hem nakdi kısmı belki çok önemli değil ama fiziki gerçekleşmeyi yüzde 50’nin üzerinde başarabiliyor olmuş olmamız lazım.” İfadelerine yer verdi.
 
BU YIL KÖYDES’E 10 MİLYON AYRILDI
Cirit, KÖYDES projeleri kapsamında bu yıl Sinop’ta 10 milyonluk bir ödeme kaleminin olduğunu söyleyerek; “Bir de KÖYDES projelerimiz var. 2005 yılından itibaren şu ana kadar da yaklaşık 162 milyonluk bir harcamanın Sinop ilinde yapıldığını görmekteyim. Ve bunun da 10 milyonunun bu sene ödenekleri arasında bulunduğunu gördüm” dedi.
 

 
FETÖ İLE MÜCADELEDE GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMENİZİ İSTİYORUM
Toplantıda yaşanan darbe girişimine de değinen Vali Cirit, milli iradeye kastedenlere yönelik gerekli adli ve idari işlemlerin hukuk çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.
Darbe girişiminde bulunanların, ülkeye acı bir travma yaşattığını vurgulayan Cirit, "Ancak ne büyük mutluluk ki bu millet sadece kendi içindekilere değil dünyaya da demokrasi dersi vermiştir. Milli iradeye darbe vurmak isteyenlere, tek yürek olarak, hangi siyasal görüşe sahip olurlarsa olsunlar karşı durmuşlardır. Halen meydanları doldurarak tüm dünyaya ve hainlere meydan okuyan bir milletin evlatlarıyız. Milli idareye kasteden kim olursa olsun, gereği tereddütsüz yapılacaktır. Sinop'ta da şu ana kadar 400'ü aşkın kişi, hakkında işlem yapılarak hukuk önüne çıkarılmıştır." diye konuştu.
 
Toplantıya katılan kamu görevlilerinden, FETÖ ile bağlantısı bulunabilecek kişilere karşı en üst düzeyde hassasiyet göstermelerini ve hukuk içinde bunun gereğini yapmalarını isteyen Cirit, "Bu konularda en küçük tavizimiz olmayacak."
 
ETKİN BİR YÖNETİM FELSEFESİ
OHAL sonrasında devam ettirileceklerle ilgili hukuksal yetkilerimizi kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Geldiğimde de söyledim. Sinop’ta proaktif bir yönetim, etkin bir yönetim felsefesini Sinop’ta takip edeceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
Haber: Emrah GÜNEY
 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI