KISA SÜREDE GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:53   Okunma Sayısı: 7593
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Sinop’a atanan İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, kentte 1 yılı geride bıraktı. Kısa sürede vatandaşın sevgisini kazanan Çetiner, uyuşturucuya yönelik yaptığı operasyonlarla da dikkat çekiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı iken geçtiğimiz yıl Haziran ayında Sinop’a Emniyet Müdürü olarak atanan Tarıkhan Çetiner, kentte 1 yılı geride bıraktı. Kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran Çetiner, iz bırakan müdürler arasına şimdiden girdi. Vatandaşlarla güçlü iletişi ile dikkat çeken Çetiner, başarılı projeleriyle de ön plana çıkıyor. Geldiği günden bu tarafa başta uyuşturucu olmak üzere tüm suç ve suçlularla mücadele ortaya koyan Çetiner, gençlerin spora yönelmesi için de birçok proje hayata geçirdi. Özellikle kadına yönelik şiddetle mücadelede il genelinde Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) ve bilgilendirmelere önem verdi. Çetiner,  Sinop’a geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalarla vatandaşın takdirini topluyor.

Vatandaşlar, "Sinoplular olarak kendisine çok teşekkür ederiz. Çok samimi ve güler yüzlü. Vatandaşla sohbet edip hal hatır sorar. Çok içten ve dinlemeyi seven bir kişilik. Sinop halkı olarak kendilerini gelecekte daha üst makam ve görevlerde görmek isteriz. Geleli 1 yıl oldu ama güzel işlere imza attı. Sinop’un huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden personeli ile görev yaparak halkın takdir ve sevgisini kazanan müdürümüze teşekkür ediyoruz. Kendisi sürekli sahada. Bu çok iyi bir şey. İnşallah çok daha güzel yerlere gelecektir” diyerek sevgilerini dile getirdiler.

TARIKHAN ÇETİNER KİMDİR?

1973 yılında Elazığ’da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamlamıştır. 1993 yılında Polis Akademisine girmiş ve 1997 yılında mezun olmuştur. Değişik rütbelerde Bolu ve Şanlıurfa illerinde asayiş birimlerinde ve en son Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığında Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken Sinop Emniyet Müdürlüğüne atanmıştır.

Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında uluslararası ve ulusal çeşitli proje ve programlara katılan ve uzman eğitici olan Tarıkhan Çetiner, özellikle şiddetle mücadele konusunda polis birimlerinin idari ve personel kapasitesinin artırılması çalışmalarına bizzat katkı sağlamıştır.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünü temsilen;

Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından düzenlenen birçok seminer, konferans, çalıştay vb. faaliyetlerde,

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından kurulan “Meclis Araştırma Komisyonlarında”,

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalan “Eğitim İş Birliği Protokolleri” kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda Mülki İdare Amirlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline yönelik verilen eğitim programının hazırlanmasında ve düzenlenen eğitimlerde görev almıştır.

Ayrıca “Elektronik Kelepçe” Uygulaması, “Kadın Acil Destek (KADES)” Uygulaması ile “Güvenli Okul-Güvenli Gelecek” Uygulamasının projelendirme aşamasında, hazırlanmasında ve tanıtımında bilfiil görev almıştır.

Polis birimlerinde yürütülen iş ve işlemleri yerinde görmek, incelemeler yapmak ve düzenlenen toplantılara katılım sağlamak üzere İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, İspanya, Arnavutluk, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti’ne “çalışma ziyaretlerinde” bulunmuştur.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI