Kudüs için tek yürek!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:02   Okunma Sayısı: 7974
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Bu skandal karar için Sinop da tek yürek oldu.

ABD Başkanı Trump’ın tepkilere neden olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı Sinop il ve ilçelerinde de  protesto edildi. Cuma namazı sonrasında toplanan vatandaşlar, ‘Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir’ yazılı dövizlerle tekbirler getirerek, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’ne tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, Kudüs’e ilişkin karar ile ilgili olarak ‘Katil ABD’, ‘Katil İsrail’ sloganları atarak, tepki gösterdi.  Sinop il merkezindeki protestonun adresi Büyük Cami idi.  AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü teşkilatıyla Cuma namazı sonrasında Büyük Cami önünde toplanarak ABD’ye tepki gösterdi.

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs’ün, tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu hatırlatan Başkan Çöpcü, “Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır” dedi.

Çöpcü, “İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında bir süre slogan atan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.

BOYABAT’TA DA ETLEM VARDI

Boyabat Belediyesi, Birlik Vakfı, BOYİM-DER, Cihannüma, Ensar Vakfı ve MEMUR-SEN'in oluşturduğu Boyabat Platformu, basın açıklaması yaptı. Kemaldede Camiinde Cuma namazı çıkışı bir araya gelen platform üyeleri, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması üzerine tepkilerini gösterdi.

AK Parti Boyabat İlçe Başkanlığının yaptığı açıklamanın ardından Boyabat Platformu sözcüsü Özgür Ertaş yaptığı açıklamada, “"İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. 
Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız” dedi.

ÖZGÜR KUDÜS İÇİN DURAĞAN AYAKTA

Kudüs’e sahip çıkmak ve ABD’yi Protesto etmek için Sivil toplum örgütleri ve Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan'ın katılımı ile Cuma Namazı sonrası basın açıklamasında bulundu. Belediye BaşkanıAhmet Kılıçaslan yaptığı açıklamada: "Kudüs, içerisinde barındırdığı değerler ile Hz. Muhammed (SAV) efendimizin Allahu Tealanın mübarek daveti üzerine, Cebrail Aleyhisselam eşliğinde, Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da rabbine, semaya, yüce alemlere yükseldiği yerdir. . Kudüs biz Müslümanlar ve tüm insanlık için önemi büyük bir bölgedir. Böyle bir bölgeye ne eli kanlı israil ne Amerika ne de başka bir devletin müdahalesi söz konusu olamaz. Kudüs İslam’dır, Kudüs Miraç’tır, Kudüs Barıştır. Kudüs’ü israilin başkenti olarak tanıyan Amerikayı ve başkanı Trump’ı kınıyoruz” dedi.

 

 

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI