FETÖ'DE 82 TUTUKLU

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:04   Okunma Sayısı: 6094
Sinop Valisi Kemal Cirit FETÖ soruşturması kapsamında Sinop’ta tutuklu sayısının 82’ye yükseldiğini söyledi.

Fethullaçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında Sinop’ta şu ana kadar 82 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Sinop Valisi Kemal Cirit, ilimizde şuana kadar 82 kişinin adli makamlarca tutuklandığını söyledi. Bu sayının 53'ünü sivil vatandaşların oluşturduğunu ifade eden Vali Cirit, 44 kişinin de firari olduğunu belirtti. Cirit, aranan Saraydüzü ilçe kaymakamı Yusuf Özbey'in de Ankara'da yakalandığını söyledi.

Vali Cirit, ayrıca soruşturmanın başından itibaren içlerinde kamu görevlisi ve sivil vatandaşların da bulunduğu 400'ü aşkın kişi hakkında işlem yapıldığını ifade ederek, kentte hem adli hem idari yönden kamu çalışanlarına ve sivillere yönelik işlemlerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

YAYLADA DÖKÜMEN ELE GEÇİRİLDİ
Kemal Cirit, ayrıca Boyabat’ın Dodurga Yaylası’nda jandarmanın yaptığı operasyon ile çok sayıda dokümanın ele geçirildiğini söyleyerek; “Operasyonda bu yapıya ait kitaplar, cep telefonları, makbuzlar ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, 1 kişi ise aranıyor. Elde edilen belgelere göre örgüt üyeleri kod adlar kullanarak bazı işlemler yapıyorlar. Önümüzdeki süreci de kod adlar kullanarak sulandırmak amacıyla bazı işlemler yapacak olduklarını değerlendirmekteyiz” diye konuştu.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI