ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NİN ADRESE TESLİM İLANLARI KİMLER İÇİN HAZIRLANIYOR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:12   Okunma Sayısı: 6889
Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi için Adrese teslim, Uluslararası ve proje ve göç konulu doktor öğretim görevlisi ilanında Eğitim ekonomisi uluslararası göç entegrasyonu şartıyla bir kişinin tarifi yapılıyor.

Kişiye özel ilan’ konusunda hem Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) hem de Danıştay’ın aldığı kararları olmasına rağmen kişiye özel adrese teslim ilanları bitmek bilmiyor.

YÖK tarafından 9 Mart 2021’de yönetmeliğe “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının kısmi veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara yer verilemez.” şartı konmasına rağmen Ankara Üniversitesinin son ilanında personel alımında doğrudan bu yolu çağrıştıracak bir yöntem benimsediği görülüyor.

Danıştay İdari Davaları Daireler Kurulu da başvuru koşullarının kişiye özel olmaması yönünde karara hükmetmişti.

ANKARA ÜNİVERSİTESİNİN İLANLARI AKLA SORU İŞARETLERİ GETİRİYOR...

Eğitim bilimlerinde profesör alımı icin doğrudan doçentlik çalışması verilmiş: Eğitim Bilimleri (Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları) bilim alanında doçent unvanı almış olmak.

Fen Fakültesi için alınacak doktor öğretim görevlisi ise şöyle tarif edilmiş: Matematik/Cebir ve Sayılar Teorisi alanında doktora yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az (10) yıl ders vermiş olmak. Zayıf FI-genişleme modülleri üzerine çalışmaları olmak.

Aynı durum tıp fakültesinde doktor öğretim görevlisi alımı için de geçerli: Aile Hekimliği uzmanı olmak. HPV aşılamasını artırmaya yönelik müdahaleler hakkında uluslararası çalışması olmak. HPV aşılaması konusunda projede görev almak.

 HELE BİR İLAN VAR Kİ EŞ DOST AKRABA BAŞINA...

Lisans düzeyinde "sınıf öğretmenliği" mezunu olup hem yüksek lisansını hem de doktorasını "eğitim ekonomisi ve planlaması" programında yapmış olmak denerek doğrudan adrese teslim gibi bir ilan oluşturulmuş.

Bununla da yetinmeyerek "eğitim ve istihdam" alanında çalışmalar yapmış olmak denerek alınacak kişinin doğrudan tasviri yapılmış. "Göç" alanında çalışmalar yapmış olmak denerek de kişinin portresi tamamlanmış.

Çünkü lisans mezuniyetiyle öğretmen olan bu kişinin sınıf öğretmeni olması gerektiği, MEB'de çalıştığı ve doktorasını hangi programda yaptığı gayet net işaret edilmiş. Ardından MEB'de göç ile ilgili tek çalışma alanı eski adıyla PİCTES yeni adıyla PİKTES olduğuna göre kişinin kim olması gerektiği de garantiye alınmış.

http://personeldb.ankara.edu.tr/2023/05/25/ogretim-uyesi-alim-ilani-25-05-2023/

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI