BU COŞKU HİÇ DİNMEYECEK!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:14   Okunma Sayısı: 9469
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bugün gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

Her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî bayramı olma niteliği taşıyan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı ve itilaf devletlerinin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilen bayramı Atatürk Türk gençliğine armağan etmiştir.

Bu yıl 96.sını kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında resmi tören bu sabah saat 09:30’da Valilik önünde gerçekleşecek olan Çelenk Sunma, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, konuşmalar, günün anlam ve önemine hitaben yapılacak olan şiirlerin okunması ile başlayacak. Saat 11:00’da eski garaj ile İskele Meydanı arasında gerçekleşecek olan Gençlik Yürüyüşü ile devam edecek olan programda saat 12:00’da İskele ve Uğur Mumcu Meydanı’ndaki müzik dinletisi, spor faaliyetleri yapılacak. Saat 20:30’da Valilik önü, Sakarya Caddesi, Tersane Yolu ve İskele Meydanı güzergahında Belediye Bandosu ve Güzel Sanatlar Bandosu eşliğinde Fener Alayı’nın gerçekleştirilmesi ile son bulacak olan kutlamalara tüm vatandaşların davet edildiği bildirildi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI