SİNOP, DOĞA TURİZMİNİN YENİ ROTALARINDAN BİRİ OLACAK

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:49   Okunma Sayısı: 8401
Sinop’un eşsiz doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Hamsilos Tabiat Parkı güzergahına bisiklet ve yürüyüş yolu yapıldı. Hayat geçirilen projeyle birlikte burası dört mevsim, gece ve gündüz ziyaretçi ağırlayabilecek duruma getirildi. Işıklandırma sistemiyle Hamsilos, sadece gündüzleri değil, geceleri de kuzeyin görsel şöleni haline geldi.

Yapılan yatırımlarla son yıllarda cazibe merkezi konumuna gelen tabiat parkları, doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Sinop’taki Hamsilos Tabiat Parkı da o noktalardan biri. Ziyaretçilerine aynı anda hem denize girebilme hem de orman içinde piknik ve yürüyüş yapma imkanı sunan doğa harikası bölge, huzur ve sessizlik arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Bölgenin turizmde daha da cazibe haline gelmesi için Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi hayata geçirildi. Sinop İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 2 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu yapıldı. Deniz kenarlarına banklar konuldu, spor aletleri yerleştirildi. Yol boyunca aydınlatma sistemleri yapıldı.

Hamsilos Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, gündüz yeşil ve mavinin buluştuğu manzarasının yanı sıra gece ışıklandırmasıyla da ayrı güzellik sunuyor.

Sinop'un hem doğa hem tarih turizmi açısından çok zengin olduğunu belirten Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Sinop potansiyeli itibariyle doğa turizminin bu yüzyılda yeni rotalarından biri olacak. Biz de Sinop Valiliği olarak doğa turizminin alt yapısını hazırlama anlamında ciddi projeler hazırlıyoruz ve yapıyoruz. Hamsilos Tabiat Parkı bisiklet yolu ve çevre düzenlemesi projesini de bu amaç doğrultusunda yaptık.Sinop’ta eşsiz doğası ve manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Hamsilos koyunun güzelliğine güzellik katmak, bölgemizi doğa turizminde daha cazip hale getirmek,  vatandaşlarımızın ailecek daha nezih bir ortamda vakit geçirebilmeleri,  yeşil ve mavinin eşliğinde spor ve yürüyüş yapabilmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız Hamsilos Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesini tamamladık. 2022 yılının Nisan ayında başlayan projemiz iki etaptan oluşmaktadır. İlk etapta iki kilometrelik bisiklet ve yolu ikinci etapta ise çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamladık.  Proje kapsamında yol aydınlatması, araç park alanları, otobüs park ve dönüş alanları, spor aletleri, oturma bankları yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hamsilos özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Doğasıyla, oksijeni ile yeşille mavinin adeta hayat bulduğu özel bir yer. Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesi ile Hamsilos, sadece gündüzleri değil geceleri de kuzeyin görsel şöleni haline geldi. Umuyoruz ki eşi benzeri bulunmayan doğal güzelliğiyle Sinopumuz, yapmış olduğumuz çalışmalar ile doğa turizmin başkenti haline gelecektir” dedi.

Ankara’dan Sinop’a gezmeye gelen Hacıbey Kara, Hamsilos’u çok beğendiğini ifade ederek; “Çok güzel bir yer. Tavsiye üzerine geldik. Çok sakin, doğa harikası bir yermiş. Yeşille iç içe. Herkese de tavsiye ederim açıkçası. Bu projede çok yakışmış. Buranın güzelliğine güzellik katmış” diye konuştu.

Bisiklet tutkunu Emin Çolak da; “Bu bölgede böyle bir projenin hayata geçirilmesi özellikle bizler için çok iyi oldu. Bizim gibi bisiklet severler için, amatör olsun profesyonel olsun, hem yayalara uzak güvenli bir şekilde seyahat etmemize hem de araçlardan uzak bir şekilde seyahat etmemize olanak sağlıyor. İnşallah ilimizde bu gibi alanlar çoğalarak devam eder” dedi.

Bisiklet antrenörü Selim Okur da, bisiklet yolunun sporculara daha güven sağladığını belirterek; “Bisiklet yollarının eksikliği bize her zaman rota anlamında bir soru işareti oluşturuyordu. Bisiklet yolunun yapılması bizi daha güvende hissettiriyor. Hatta bisiklet yollarının oluşu da bisiklet branşı özelinde biraz daha bu sporu tanıtılır seviyede çok güzel bir geri dönüş sağlayacaktır bizlere” şeklinde konuştu.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI