BALIKÇILARDAN ORTAK KARAR

Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2024, Salı - 10:03   Okunma Sayısı: 208
Sinop’ta avlanmak için bulunan balıkçı tekneleri aynı vakitlerde avlanıp aynı saatlerde geri dönme kararı aldı. Alınan karar ile birlikte Sinop’tan Karadeniz’e avlanmak için açılan balıkçılar sabah saat 07:00’de denize açılıyor akşam saat 18:00’da geri dönüyor.

Balık avı için Sinop’ta demir atan balıkçılar ortak bir karar aldılar. Sabah ve akşam olmak üzere belirlenen saatlerde toplu halde avlanmak için denize açılan balıkçıların amacı balıkların dağılmaması ve toplu yerlerde kalması. Balıkçılar bu yüzden gece avı yerine gündüz belirlenen saatlerde av yapmayı tercih ediyorlar. Gerek Sinop gerekse il dışından ilimize gelen balıkçılar ortak bir karar vererek belirli saatler arasında avcılık yapılmasını kararlaştırdıklarını söylediler. Aldıkları karar ile birlikte her gün sabah saat 07.00'de denize açılıp akşam saat 18.00'de avlanmayı bıraktıklarını anlatan balıkçılar; "Gece değil de gündüz avlanıp akşam geri geliyoruz. Buradaki amacımız balığın dağınık kalmaması, toplu yerlerde durması. Bu yüzden gece avlanmıyoruz" diye konuştular.

Düzenli olarak avlanmaya devam ettiklerini dile getiren balıkçılar Akliman, İnceburun ve Gerze civarında bol miktarda istavrit avladıklarını kaydettiler.

Kaynak: Emrah GÜNEY

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI