KÜMES HAYVANCILIĞI ÜRETİMİ

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:35   Okunma Sayısı: 5211
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Türkiye’de geçtiğimiz Mart ayının Kümes Hayvancılığı üretimi ile ilgili rakamlar açıklandı.

TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ 1,5 MİLYAR ADET OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Tavuk yumurtası üretimi Mart ayında bir önceki aya göre %6,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %3,6 arttı.

KESİLEN TAVUK SAYISI 100 MİLYON ADET, KESİLEN HİNDİ SAYISI İSE 455 BİN ADET OLDU
Kesilen tavuk sayısı Mart ayında bir önceki aya göre %13,8 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2 arttı. Mart ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre %23,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %28 arttı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ 170 104 TON, HİNDİ ETİ ÜRETİMİ İSE 4 140 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Tavuk eti üretimi Mart ayında bir önceki aya göre %13,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,7 arttı. Mart ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre %19,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,6 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre %1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 arttı.

Haber Merkezi

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI