'SİNOP'TAKİ NÜKLEER'İ KENDİLERİ YAPACAKLARI İÇİN SESLERİ ÇIKMIYOR'

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:37   Okunma Sayısı: 5162
Avrupa Parlamentosu tarafından geçtiğimiz hafta içi kabul edilen Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinden vazgeçilmesi talebinin yanında Sinop Nükleeri ile ilgili bir beyanatta bulunulmamasına, Nükleer A.Ş. Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi’den açıklama geldi.

Avrupa Parlamentosu'nun, Perşembe günü kabul ettiği ve Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporunda, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinden vazgeçilmesi talep edildi. Raporda, “AP, Türkiye hükümetini Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin yapımına dair planlarını durdurması çağrısında bulunuyor” denilirken, santralın yapımına karar verilen bölgenin depreme yatkın olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Akkuyu Nükleer A.Ş. Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdi aslında eğer Akkuyu nükleer santralını kendileri yapmış olsalardı bu tür iddia ve çağrılarda bulunmazlardı. Mesela Sinop’ta da kurulacak olan bir santral var biliyorsunuz, ama raporda ondan hiç  bahsedilmiyor. Dolayısıyla Akkuyu santralını da kendileri yapmış olsalardı, yani Avrupa’daki herhangi bir şirket veya Batı’dan bir devlet bunu yapmış olsaydı, bu santralla ilgili herhangi bir sınırlama konmazdı.

Akkuyu santralı sayesinde Türkiye’nin ekonomisinde olabilecek canlılıkları bildiği için ve Rusya’nın bu büyük yatırımda büyük bir rol oynadığını görünce Batı’da rahatsız oluyorlar. Ben böyle değerlendiriyorum. Yoksa Akkuyu sahası, deprem açısından Türkiye’nin en deprem olmayan bir bölgesi. Raporda verilen bilgiler, doğru olmayan, yanıltıcı bilgiler. Avrupa’nın çifte standartlı tutumu ve yanıltıcı bilgilere başvurması, rahatsız edici bir durum."

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI