CHP’DE İLK RESMİ ADAY ADAYI BELLİ OLDU

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:45   Okunma Sayısı: 10266
Mayıs ayında yapılması beklenen Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aylar kala aday adayları belli olmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk aday adayının ismi de belli oldu.

Sinoplu iş insanı Mustafa Çobanoğlu, milletvekili seçimlerinde aday adayı olacağını açıkladı. ODTÜ Mezunları Derneği eski Başkanı, Ankara’da kurulan ilk Sinoplular Derneği’nin kurucu üyesi olan, Sinop Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi, iş insanı Mustafa Çobanoğlu 2023 seçimlerinde Sinop milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aylar kala siyasi partilerden aday adayları belli olmaya başladı. Bu süreçte Sinop’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nden ilk aday adayı da belli oldu. Sinoplu iş insanı Mustafa Çobanoğlu CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Aday adaylığı sürecinde Sinop’taki yerel basını ziyarette bulunan Çobanoğlu ve ekibi gazetemiz Sinop Pusulası’nı da ziyaret etti. Ziyaretinde gazetemize açıklamalarda bulunan ve yaklaşan seçimlerin ülkemiz adına büyük önem taşıdığını vurgulayan Çobanoğlu; “Bütün ömrüm yoğun bir şekilde çalışmakla ve sivil toplum faaliyetlerine katkı vermekle geçti. Gerek Ankara’daki Sinoplular derneklerinin gerek mesleğim olan İnşaat Mühendisleri Odası’nda, gerek mezun olduğum Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği’nde başkanlık, yönetim kurulu üyelikleri yaptım. Ayrıca iş yaşamımda da 3 – 4 tane şirketim oldu. Bunların bir tanesi inşaat alanında proje müşavirliği yapıyordu, birisi inşaat yapıyordu. Bir enerji şirketi yatırımımız var, bunlara ek olarak da Sinop’taki Vira Otel’i kurmuştuk. Dolayısıyla tüm bu faaliyetlerden sonra artık ülkeme ve doğduğum şehir olan Sinop’a karşı sorumluluklarım olduğunu, herhangi bir maddi karşılık beklemeden vicdan borcumu ödemek için, bunlarla birlikte imkanımın ve zamanımın bu işle uğraşmak için yeterli olduğunu düşünerek, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim” diye konuştu.

40 yıllık bilgi birikimini yurtta ve dünyada edindiği bilgi, tecrübe ve görgüyü artık siyaset düzleminde hizmeti ile şehrine ve ülkesine sunmak istediğini belirten Mustafa Çobanoğlu; “Doğduğum topraklara ve ülkeme karşı sorumluluklarımın olduğunu ve artık elimi taşın altına koyma zamanı geldiğini düşünüyorum. Mevcut iktidarın 20 yıldır yapacaklarını yaptı, artık yeni bir şey ortaya koymamakta, bununla birlikte mevcut iktidar yoruldu ve artık yıprandı. Önümüzdeki dönemin yeni heyecanlarla, yeni yönetim kadroları ile durağanlaşan ekonomimizi ayağa kaldırma dönemidir. Bu kalkınma hamlesinin bilgi ve teknolojide dünyayı yakalama ve geçme ile mümkündür. Artık gerginlik ve çatışmadan beslenen siyaset ikliminin yumuşaması, insan potansiyelimizin yeni bir vizyonla teknolojik kalkınmaya seferber edilmesi gerekiyor. Bu vizyonla bu heyecanla hizmete talibim” ifadelerine yer verdi.

ÖZGEÇMİŞİ

01.03.1961 Sinop Boyabat doğumludur. Eylül 1968’de ailesi ile Ankara’ya yerleşmiştir. Boyabat Cumakayalı Köyü’nde başladığı ilkokulu Ankara’da tamamladı. Uluğbey Ortaokulundan sonra Ankara Atatürk Lisesi’ni 1977 yılında bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1983 yılında mezun oldu. Profesyonel Meslek Yaşamı 1983-1987: Askerlik (Nato Enf. Dairesi’nde inşaat mühendisi olarak Deniz Yapıları alanında, kamu tarafında aktif hizmetler yürüttü) ve çeşitli proje müşavirlik firmalarında çalıştı. 1987’de kurucularından olduğu Birim Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi’nde Yönetici ve Mühendis olarak çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok üst yapı (iş merkezleri, rezidanslar, kamu yapıları, güçlendirme projeleri), altyapı (kentlerin atıksu şebekeleri, içme suyu şebekeleri, su getirme isale hatları, kentsel alt yapı projeleri, yol ve köprü projeleri) işlerini tamamladı. Mesleki Görevler Sorumluluklar Sınıf bilincini kazanıp Ankara Belediyesi’nde DİSK/Genel İş Sendikasının örgütlenmesi süreçlerinde ağır bedeller ödemiş CHP üyesi bir babanın oğlu olarak, emek mücadelesi ve siyaset, hayatına çocukluğunda girdi. Lise ve üniversite yılları mücadele içinde geçti. Doğal olarak iş yaşamı paralelinde hep toplumsal sosyal mücadelelerin içinde oldu. Toplumsal /Sosyal Görev ve Sorumluluklar ODTÜ Mezunları Derneği: 1994 yılında üyesi oldu. Pek çok komite ve komisyonda, çalışma gruplarında görev aldı. Vişnelik Tesisinde kurucu üyedir. 2020-2021 döneminde ODTÜ Mezunları Derneği Başkanlığı yaptı. Ankara’da kurulan ilk Sinoplular Derneği’nin kurucu üyesidir. Ayrıca ASİLDER (Ankara Sinop İl ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği) ve Sinop Federasyonu Danışma Kurulu üyesidir.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI