HERŞEYDEN ÖNCE SİNOPLUYUM!

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:02   Okunma Sayısı: 6386
Prof. Dr. Kamil Demirci, düzenlediği basın toplantısında Sinop Üniversitesi Rektörlüğü’ne adaylığına açıkladı. Sinoplu Prof. Dr. Kamil Demirci, “Yıllardır hizmet verdiğim üniversitemizin sorunlarına, kapsamlı program ve projelerimiz ile etkin ve kalıcı çözümler üreteceğimize inandığım için adayım” dedi.

Prof. Dr. Kamil Demirci yanında Prof. Dr. Dursun Dilek ile birlikte dün öğretmen evinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Prof. Dr. Kamil Demirci, Haziran ayında yapılacak olan Sinop Üniversitesi Rektörlük seçimi için adaylığını açıkladı. Kurumsallaşmış bir üniversite ideali için bu yola çıktıklarını belirten Demirci; “Her şeyin en iyisine layık olduğuna inandığımız üniversitemizin adının, bölgemizin ve ülkemizin başarılı üniversiteleri arasında anılmasını sağlamak için, üniversitelerin, ulusal ve uluslararası alanlarda yarıştığı günümüzde, bilimsel ve sanatsal farkındalık kapsamında Sinop’un potansiyelini harekete geçirip, üniversitemizi bölgesel bir güce dönüştürmek için, üniversitemizin kurumsallaşma hedefleri doğrultusunda gelişimini hızla tamamlayarak, bilimsel çalışma ve uluslararası işbirliği çerçevesinde akademik ilerlemeyi hızlandırmak için, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, üretken, katılımcı, bilim ve teknoloji yarışında önde yer alan öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte üniversitemizi eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarında markalaştırmak için, üniversitemizde huzurlu ve demokratik bir çalışma ortamı oluşturarak; yönetim değil yönetişim anlayışından hareket ile çalışma barışını sağlamak için, Yıllardır hizmet verdiğim Üniversitemizin sorunlarına, kapsamlı program ve projelerimiz ile etkin ve kalıcı çözümler üreteceğimize inandığım için adayım” dedi.

Rektör olması halinde yönetim anlayışı ile ilgili temel ilkelerini de açıklayan Demirci, “Rektör odaklı değil, üniversite odaklı yönetişimi benimsemek, Bilimsel ve akademik özgürlüklerden yana, katılımcı, adil, hukukun üstünlüğüne saygı duymak, Öğrenci dostu, başarılı, girişimci, dinamik, üretken ve çözüm odaklı çalışmak, Demokratik, insan haklarına saygılı olmak ve evrensel ilkeleri önemsemek, Etik değerlere sahip hakkaniyet ile hareket etmek, Liyakate önem vermek, Milli ve manevi değerlere saygılı olmak, Ülkemize ve insanlığa katkı sağlamak, Kurumsal aidiyet duygusunu geliştirmek, Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri ile hareket etmek, Üniversite içindeki tüm farklı görüşleri zenginlik olarak görmek ve dikkate almak, Yenilikçi yaklaşımları desteklemek, Ulusal ve uluslararası işbirliğine önem vermek yönetim anlayışımızın temel ilkelerini oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

“ Değişimle Geleceğimize Yön Verelim ” diyen Sinop Üniversitesi rektör adayı Sinoplu Prof. Dr. Kamil Demirci, Üniversite, Şehir ve Toplum İlişkisine Yönelik Hedefleri ile ilgili olarak ise; “Sinop yöresinin kültür ve tarihine yönelik bilimsel araştırmalar teşvik edilerek, üniversite bünyesinde ilgili akademik birimler geliştirilecektir. Üniversite olarak, ilimizdeki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu paydaşlarımız ile kurumsal işbirliğinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Bölgesel düzeyde Sinop ilinin eğitim, sağlık, kültür, turizm, sanat, spor, tarım, sanayi ve hizmet sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Üniversitemiz sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmanın öncüsü olacaktır. Üniversitemizin ilgili birimleriyle diğer kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlanarak, geniş tabanlı değerlendirmeler yapılıp ortaya çıkan öneriler, üniversitemizin araştırma ve faaliyet önceliklerinin belirlenmesinde dikkate alınacaktır. Sinop Üniversitesi Vakfı işlevsel hale getirilecektir. Öncelikle bir vakıf ilkokulu, akabinde ortaokul ve lise kurulması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Üniversite vakfı aracılığı ile ilimiz sağlık hizmetlerine katkı sağlamak için tıp fakültesinin temellerini oluşturacak bir eğitim ve araştırma hastanesi kurulmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır” şeklinde sıraladı.

Adaylığını açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirci, bir gazetecinin  üniversitenin bir çok fuara ve gezilere katıldığını, bunların üniversiteye bir katkı sağladığını düşünüyor musunuz? sorusu üzerine Demirci; “Tabi hepimiz gezmeyi severiz. Ama kendi paramızla gezeriz. Gezdiğimiz zaman bu devletten çıkıyor paralar. Dolayısıyla bunun hakkını vermek lazım. Azerbaycan’a gidiliyor, falanca yerde fuarlar oluyor, fuarlara gidiliyor. Ne yapılıyor burada?.  Üniversite broşürleri bastırılıyor. Artı bunlar masraf startlar açılıyor. Öğrenci geziyor, sen bunu veriyorsun. Günümüz öğrenci neyin ne olduğunu biliyor. Yani öğrencinin arkasında ailesi var, dershanelere gidiliyor, dershanelerden bir takım bilgiler alınıyor. Seçtiğiniz üniversitede bölümler şunlar şunlar. Oradaki üniversitenin akademi tablosu bunlar. Şu bölümlere gittiğiniz zaman iş bulursunuz, iş bulamazsınız. Bunların hepsini öğrenci biliyor. O zaman Sinop Üniversitesi ne yapmalı ki tercih edilsin. Dolayısıyla günümüzde geleceğe olan işlevsel  bir bölüm açılması gerekiyor. Yani çok bölüm değil az ama öğrenci çekebilecek bölümler açılması lazım. Kağıt üstünde bu bölümleri açmak kolay.  Kağıt üzerinde tıp fakültesini de açarsınız, diş hekimliği de açarsınız ama kağıt üzerinde olur. İşin özü samimi olmak lazım. Yani bu işi ben yapacağım, buraya bu öğrenciyi getireceğim.  Bunun içinde gece gündüz çalışmak lazım” diye konuştu.

Bir çok sempozyumlara katıldığını kaydeden Demirci; “Ben 20 sene dışarda kaldım. Üniversitelerdeki sempozyumlara gidiyoruz, üniversitelilere gidiyoruz. Affedersiniz Sinop Üniversitesi  demeye utanıyoruz. Hiçbir şeyimiz yok. Bizi tanıyanlar kendi akademik çalışmamızdan tanıyorlar” dedi.

PROF. DR. KAMİL DEMİRCİ KİMDİR?

1966 yılında, Gerze’de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimimi aynı ilçede tamamladı. Lisans eğitimimi 1984-1989 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimimi 1989-1992 yılları arasında, 1993-1998 yılları arasında doktora eğitimimi Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde 1999-2003 yılları arasında yardımcı doçent olarak çalıştıktan sonra 19 Mayıs Üniversitesi Sinop Fen Edebiyat Fakültesine yardımcı doçent olarak atandı. 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör olarak atandı. Matematik Bölüm Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı gibi idari görevler üstlendi. YÖK bursu ile 3 ay süre ile Amerika’da Kent State Üniversitesi’nde araştırma yapmak üzere bulundu. Demirci’ni Uluslararası hakemli SCI-Expanded kapsamında ve uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda makalesi bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI