“Uluslararası Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı” Düzenlendi

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:03   Okunma Sayısı: 10397
Sinop Üniversitesi’nde öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal uyumunu desteklemek amacıyla, Sinop Üniversitesi ile Sinop İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından “Uluslararası Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Turan ile İl Göç İdaresi Müdürü Caner Demirel, Üniversite akademik – idari personeli, Göç İdaresi çalışanları ve Üniversite’nin farklı birimlerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Turan, Sinop Üniversitesi ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile birlikte böyle bir toplantının düzenlenmesinin, Üniversite’de eğitim gören uluslararası öğrenciler için çok yararlı olacağını düşündüğünü belirtti. Üniversite’de 188 kayıtlı yabancı uyruklu öğrenci olduğunu, yabancı uyruklu öğrencilerin Üniversite’deki sosyal etkinliklere katılmalarının, ayrıca öğrenci kulüplerine üye olmalarının ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler Kulübü adı altında bir kulüp kurmalarının kendileri için çok yararlı olacağını ifade etti. Ardından konuşan Sinop İl Göç İdaresi Müdürü Caner Demirel ise uluslararası öğrencilere yönelik Göç İdaresince yürütülen ikamet izinleri, uluslararası koruma ve geçici koruma işlemlerine ilişkin bilgiler verdi.

İl Göç Uzmanı Tuğçe Sefercik ise Uluslararası İş Gücü kanunu kapsamında, Yabancı Uyruklulara ülkemizde sağlanan çalışma izinleri ve şartlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bir diğer konuşmacı olan İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yönetim ve Destek Hizmetleri Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Satılmış ise Türkiye’nin sosyal yapısı ve günlük hayatta dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verdi. Program, yapılan toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI