JANDARMAYA TAKILDILAR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:13   Okunma Sayısı: 4453
Sinop’ta Jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda Genç Doğu Roma Dönemi ve Helenistik Dönemleri’ne ait olduğu belirlenen 9 adet tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Sinop İl ve Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, T.U. ve A.D. isimli şahısların araçla Erfelek’ten Sinop kent merkezine tarihi eser kaçıracakları bilgisi üzerine operasyon başlattı. Şüphelileri takibe alan ekipler aynı gün akşam saatlerinde Sinop-Erfelek karayolu Kurcalı Köyü’nde T.U.’ya ulaştı. Ekipler şahsın üzerinde yaptıkları aramada, Genç Doğu Roma Dönemi’ne ait 2 adet pirinç bilezik ve 1 adet Pirinç Yüzük, 1 adet Genç Doğu Roma (Bizans) Dönemine ait Haç ve 1 Kolye Sarkacı, 1 adet Helenistik Dönemi’ne ait pirinç sikke, 2 adet Roma dönemine ait bronz sikke, 1 adet cam parça (dip kandil) tarihi eserler ele geçirdi.

Jandarma ekipleri operasyonun devamında konu ile ilgili bağlantısı olduğu gerekçesiyle Gerze ilçesi Hızarçayı Köyünden İ.D. isimli şahsın ev ve eklentilerinde de arama yaptı. Burada yapılan aramada ise 4 adet define arama da kullanılan metal çubuk ve 3 adet metal detektörü ve aparatları, 3 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ile 88 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sevk edildikleri mahkemede ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI