SİNOP'TA 23 NİSAN COŞKUSU

Eklenme Tarihi: 23 Nisan 2024, Salı - 17:02   Okunma Sayısı: 106
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günde çocuklar gönüllerince eğlendi.

Kimi en güzel giysilerini giydi, kimi tören kıyafetleriyle geldi. Ama hepsi de çok heyecanlı ve çok coşkuluydu. Sinop’taki 23 Nisan kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Şarkılar söylendi, oyunlar oynandı, yarışmalar düzenlendi. Kutlamalar ilk olarak Valilik önünde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Buradaki törenin ardından kutlamalar Gazi Mustafa Kemal İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.  Buradaki kutlama programında ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Kutlamalar öğrenciler tarafından sunulan halk oyunları, okul öncesi öğrencilerinin dans gösterileri ve çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

 

KORTEJ  YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Sinop Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Erkinlikler kortej yürüyüşü ile başladı. Çocukları ile birlikte Hükümet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Atatürk Caddesi’nden sahildeki Sabahattin Ali Parkı’na kadar yürüdü. Sinop Belediye Konservatuvarı bando ekibinin eşlik ettiği kortejde marşlar ve şarkılar söylendi

Sabahattin Ali Parkı’nda kurulan sahnede Telvin Sanat Akademi’nin dans gösterileriyle eğlenen çocuklar, hayat boyu unutamayacakları anılar kazandı. Etkinlik öğrenciler tarafından sahnelenen gösterilerle devam etti. Etkinlik alanında birçok sivil toplum kuruluşu stant açarak çocuklara yönelik çeşitli faaliyetlerde bulundular.

“104 YIL ÖNCE YAKILAN BU MEŞALE KUŞAKTAN KUŞAĞA DEVAM EDECEK”

Burada konuşan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gürbüz, “Küçük hanımlar, küçük beyefendiler, hayatı bayram eden anneler, babalar. Dünyada ilk kez bu bayramı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarına, gençliğine selam olsun. Bugün Sabahattin Ali Parkı’nı dolduran binlerce aileye selam olsun. 104 yıl önce yakılan meşale sizlerin ellerinizde, sizlerin omuzlarınızda devam ediyor. Kuşaktan kuşağa devam edecek. Böyle pırıl pırıl gençleri yetiştirip bu millete armağan ettiğiniz için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sevgili hanımefendiler, beyefendiler. Bu bayram sizin. Bu bayramı size armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Onun açtığı yolda, onun kurtuluş ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkacağınıza olan inancımla 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum. Kutlu olsun, uğurlu olsun. Bu bayramı bize emanet edenlere selam olsun.” diye konuştu.

Kaynak: Aydın YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI