KİTAP KUMBARAM PROJESİ İLE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMIYOR

Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2024, Pazar - 17:17   Okunma Sayısı: 250
Sinop’ta Merkez Fatih İlkokulu tarafından başlatılan Kitap Kumbaram Kampanyası kapsamında kütüphanesi olmayan okullar kütüphane ile buluşturuluyor.

Sinop Merkez Fatih İlkokulu 3/C sınıfı Türkiye, Azerbaycan, Sırbistan ortaklığı ile kurulan ve bir e-Twinning projesi olan Kitap Kumbaram Projesi kapsamında kütüphanesi olmayan okulları kitaplarla buluşturarak kitaba ulaşmayan öğrencinin kalmamasını amaçlıyor. Okul salonunda bulunan‘Kitap Kumbarası’na atılan kitaplar kütüphanesi olmayan okullara ve öğrencilere ulaştırılıyor.

Kitap Kumbaram projesinin Türkiye’nin 6 ili 10 okul ve Türkiye, Azerbaycan, Sırbistan ortaklığı ile kurulmuş bir e-Twinning projesi olduğunu belirten Sınıf Öğretmeni Yasemin Dur proje ile ilgili olarak verdiği bilgide şu ifadeleri kullandı; “Kitap Kumbaram projesi Türkiye’nin 6 ili 10 okul ve Türkiye, Azerbaycan, Sırbistan ortaklığı ile kurulmuş bir e-Twinning projesidir. Amacımız kütüphanesiz okul, kitaba ulaşamayan öğrenci kalmasın. Bizde Sinop/Merkez Fatih İlkokulu 3/C sınıfı olarak bu projede yer almaktayız. Okulumuzda bulunan kumbaramıza okulumuz, ilimiz ve farklı illerden kitap desteği gelmektedir. Bizlerde bu kitapları kütüphanesiz okullarla buluşturarak yeni yeni kütüphanelerin kurulmasını sağlıyoruz. Bu yıl ortaklarımızla birlikte Uşak ili Avgan ilçesi Avgan İlkokulu ve Ortaokulu’nun kütüphanesini açtık. Geçtiğimiz günlerde Ankara ili Sincan Özkent Akbilek Ortaokulu’nun kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdik. Ayrıca ben ve öğrencilerim sosyal sorumluluk projesi olarak kardeş okul olarak belirlediğimiz Bitlis/Adilcevaz Mehmet Kamile Karahan İlkokulu ve Ordu/Ünye Şehit Nejdet Aydoğdu İlkoklu’na  500’er adet toplamda 1000 adet kitap gönderdik. Evde okuduğunuz 7’den 77’ye tüm hikaye, roman vb kitaplarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz . Bizlerde ihtiyacı olan okullara bu kitapları ulaştıracağız.”

Kaynak: Emrah GÜNEY

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI