Kadına Şiddete Hayır Dediler

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:47   Okunma Sayısı: 6866
Sinop Kadın Platformunca “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla protesto yürüyüşü düzenlendi. Sinop İtfaiyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kadın, düdük çalıp çeşitli sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüdü.

Ellerinde 'Her yerde erkek şiddeti, kadın direnişi', 'Erkek vuruyor, devlet koruyor', 'Boşanmayı değil, cinayeti engelleyin', 'Kadınların öfkesi sınırları aşıyor' yazılı pankartlarla sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na gelen kadınlar burada basın açıklaması düzenledi. Sinop Kadın Platformu adına yapılan açıklamada; “Bugün Türkiye ve Dünyanın dört bir yanında kadın cinayetlerine ve erkek şiddetine karşı direnmek ve hayatlarımızı savunmak için sokaklardayız. Bizler hayır dediğimiz, boşanmak istediğimiz, savcılığa şikâyette bulunduğumuz, koruma kararı aldığımız, sığınağa başvurduğumuz, erkek şiddetine karşı bağırdığımız, hatta yakınımızdaki başka kadınlardan destek istediğimiz için, yaşamlarımızın her alanında ölümle karşı karşıya kalıyoruz. Üniversitelerde erkek öğrenci, özel güvenlik birimi ve akademisyen üçgeninde kıstırılmak istenen kadınlar olarak yaşam alanlarımızı daraltan, tacizi normalleştirenlere, hoş görenlere, tacizciyi koruyanlara karşı direniyor, hayatlarımızı savunuyoruz. Çalıştığımız işyerinde patronun, ustabaşının, erkeklerin tacizine tecavüzüne şiddetine karşı bedenlerimizi, kimliğimizi, emeğimizi savunuyoruz. Kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırmak, erkek şiddetine 'dur' demek için ev işi, çocuk bakımı, dayatmalarına kulak asmadan sokaklara çıkıyoruz.” denildi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI