45'BİNLİK İMPARATOR ALICISINI BEKLİYOR

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:29   Okunma Sayısı: 3073
Sinoplu besicinin yetiştirdiği 1,5 tonluk boğa, İstanbul Sultangazi'deki kurban pazarında satışa sunuldu. "İmparator" isimli boğanın fiyatı 45 bin TL olarak belirlendi.

İstanbul'daki hayvan pazarları, Kurban Bayramı'na 10 gün kala hareketlenmeye başlarken, kurbanlıklar da pazarlardaki yerini almaya başladı. Türkiye'nin birçok noktasından İstanbul'a özenle besledikleri kurbanlıklarını getiren besiciler, şehrin farklı noktalarında kurulan pazarlarda hayvanlarını satışa sunuyor.

PAZARIN EN PAHALISI "İMPARATOR"

Sinoplu besici Veysel Günal tarafından, Sultangazi kurban pazarında satışa çıkarılan  "İmparator" isimli boğa pazarın en dikkat çeken kurbanlıkları arasında yer alıyor. 4 yaşındaki boğanın 1 ton 496 kilogram ile kentin en büyük kurbanlığı olduğunu öne süren Günal, "Özenle baktık. Arpa, buğday, yulaf, çavdar, yonca ve özel yemlerle besledik." diye konuştu.

Günal, pazara 25 büyükbaş kurbanlık getirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Pazar hareketlenmeye başladı. İnsanlar gelip İmparator'a ilgi gösteriyor, fiyatını soruyorlar. 45 bin TL fiyat belirledik İmparator için. Alacak kişiye bir çeyrek altın da hediye edeceğiz. İnanıyorum ki İmparator kurbanlıklar arasındaki yarışmada da birinci gelecek."

Kurbanlık fiyatlarının yem maliyetlerindeki artış nedeniyle yüzde 10 kadar yükseldiğini ifade eden Günal, bu yıl yeterli sayıda kurbanlığın bulunduğunu dile getirdi.

Günal, kurbanlık alırken vatandaşların dikkat etmesi gerektiği hususlara ilişkin de bilgi vererek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlar kurban alırken kulak küpesine bakıp bunu internet üzerinden kontrol edip cinsi, ırkı, soyunu öğrenebilir. Kurbanlık yatarken değil, ayaktayken incelesinler. Ağzını açtırıp dişlerine baksınlar. Halkımızdan tek ricamız pandemi nedeniyle çadırlara toplu olarak girmesinler. Vatandaşlarımız kurbanı AVM ve marketlerden değil, kurban pazarlarından alsınlar."

 

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI