Türk Kızılayı 147. Yılını kutluyor

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 08:52   Okunma Sayısı: 7105
1868 yılında kurulan Türkiye’nin en önemli yardımseverlik hareketi Kızılay, 147. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 147. Yıldönümü dolayısıyla Sinop Kızılayı tarafından dün tören düzenlendi. Törende, valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törenin ardından Sinop Kızılay yönetimi, Vali vekili Ekrem Yaman’ı ve Sinop Belediye başkanı Baki Ergül’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Sinop Kızılay Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, Vali vekili Ekrem Yaman’a ve Sinop Belediye başkanı Baki Ergül’e plaket takdim etti. Kutlamalar kapsamında  Uğur Mumcu Meydanı’nda vatandaşlara pilav ikramı yapıldı ve alanda kurulan çadırda fotoğraf sergisi açıldı.

Türk Kızılayı’nın hizmet kalitesinin sürekli geliştiğine işaret eden Sinop Kızılay Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, Kızılay'ın 147 yıldır yardıma muhtaçların yanında olduğuna dikkat çekti. Korucuoğlu, “1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan Türk Kızılay’ı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 147 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay’ı, günümüze kadar yüz binlerce aileye yardım eli uzatmış olup afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürütmüştür. Bundan sonra da gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir. Sinop Kızılay Şubesi olarak ta Türk Kızılayı’ nın 147. Yıldönümü dolayısıyla bugün çeşitli ziyaretlerde yaptık, vatandaşlarımıza pilav ikramında bulunduk ve fotoğraf sergisi açtık. Etkinliklerimize de halkın ilgisi yoğundu. Bundan sonra da etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI