KÜLTÜR MERKEZİ SONA YAKLAŞTI

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2023, Pazar - 09:09   Okunma Sayısı: 384109
Sinop’ta Kuruçeşme Sokak’ta belediye tarafından tarihi ahşap evlerde gerçekleştirilen Kültür Merkezi yapım çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda Emekli öğretmen Ayşe Semra Genç tarafından annesine ait Kuruçeşme sokakta bulunan tarihi ahşap evi annesinin adı ile yaşatılarak kültür merkezi yapımı koşulu ile Sinop Belediyesi'ne devredilen tarihi evde kültür merkezi yapım çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 200.000 TL'ye mal olan restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından Macide Kılıç kültür evi hizmete girecek.

Bunun yanında Belediye Başkanlığı tarafından yine Kuruçeşme sokakta Kültür evinin yanında bulunan 151 ada 187 parselde bulunan tescilli bina 255.000 TL'ye satın alınarak Belediye Başkanlığı bünyesine katıldı. Halihazırda Kuzey Anadolu Kalkınma ajansı tarafından röleve, restorasyon ve restitüsyon projeleri hazırlanmaktadır. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül; “Kuruçeşme sokakta bulunan tarihi dokusu ve anıları ile yıkıma mağruz kalan tarihi binalarımızın tekrar restore edilerek ayakta kalması ve anılarının yaşatılması duyguları ile evlerini bizlere bağışlayan Sayın Ayşe Semra hanıma tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Kısa süre önce başlayan restore çalışmalarında sona geldik ve kültür evimizin yapımını tamamladık.Bunun yanında yine hemen yanı başında bulunan tescilli binayı da belediyemiz bünyesine katarak buranın da röleve ve restorasyon projelerinin hazırlık aşamasına geçtik.Kısa süre sonra açacağımız ve yeni kültür evininde yapılması Macide Kılıç Kültür evi ve diğer kültür evimiz ile tarihi dokuyu ve anılarımızı sonsuza dek yaşatmaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ


KÖŞE YAZARLARI